Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wat doet de onderste camera van de iPhone?

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
iphone onderste camera


Lees verder na de advertentie

Op de laatste generaties iPhones vind je op de achterkant niet langer één, maar twee camera’s onder elkaar. De Pro en Pro Max varianten hebben zelfs drie camera’s, omdat ze ook nog een telelens hebben. Nou vraag je je misschien af: wat doet de onderste camera van de iPhone? Wat heb ik eraan en hoe gebruik ik die? In dit artikel leggen we je dat uit.

Wat doet de onderste camera van de iPhone?

iphone onderste camera

De onderste camera van de iPhone is een ultragroothoek camera, als toevoeging op de standaard groothoek camera die erboven zit. Met de ultragroothoek camera kun je een stuk meer van de omgeving in je foto vastleggen, zonder dat je daarbij zelf meer afstand hoeft te nemen ten opzichte van het onderwerp. Het is dus alsof je uitzoomt en zodoende tot vier keer meer van de omgeving in beeld krijgt.

Wanneer gebruik je de ultragroothoekcamera?

iphone ultragroothoek


kooptip

De onderste, ultragroothoekcamera is bijvoorbeeld erg praktisch als je een landschapsfoto gaat maken en graag het hele landschap in beeld wilt. En ook wanneer je een groot gebouw in zijn geheel op de foto wilt zetten. Dat lukt prima zonder dat je daarvoor eerst een flink stuk achteruit hoeft te lopen. Ook in kleine ruimtes, waar je überhaupt geen mogelijkheid hebt om meer afstand te nemen, is de ultragroothoek een ideale oplossing.

Hoe gebruik je de onderste camera?

Wisselen tussen de verschillende cameralenzen van de iPhone is heel eenvoudig:

  • Open de camera-app.
  • Standaard zie je onder in beeld ‘1x’ staan, wat wil zeggen dat je de groothoeklens (bovenste camera) gebruikt.
  • Tik op ‘1x’.
  • ‘1x’ verandert in ‘0,5x’ en dat betekent dat je nu de ultragroothoeklens (onderste camera) gebruikt.

iphone 12 onderste camera

Wanneer je je vinger op ‘1x’ houdt, verschijnt er een zoomregelaar en kun je door naar links of rechts te vegen in- of uitzoomen. Je kunt het beeld ook met twee vingers in- en uitzoomen, zoals je bij een foto doet. De ultragroothoek wordt gebruikt van ‘0,5x’ tot en met ‘0,9x’. Zo gauw je bij ‘1x’ komt, zie je dat er van lens wordt gewisseld.