Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Nieuwjaarswensen met een knaller – zo stuur je vuurwerk vanaf je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Bericht met vuurwerk

Met oud op nieuw worden er ontelbaar veel berichten verzonden. Maar jouw nieuwjaarswens knalt eruit: met Berichten verstuur je vanaf je iPhone een bericht met vuurwerk naar andere iPhone-gebruikers. Op de iPhone verschijnt dan een vuurwerk-animatie, compleet met geluid en trileffecten. En als je denkt dat dat al leuk is, wacht tot je onze andere truc met een explosie van emoji’s ziet! Het is een nieuwjaarsfeestje op je telefoon.

Lees verder na de advertentie

Vuurwerk-bericht iPhone

Gelukkig nieuwjaar wensen met de app Berichten op de iPhone is een goed idee: met deze truc verstuur je een vrolijke vuurwerkshow naar je vrienden en familie.

Vuurwerk versturen met je iPhone
1

Schrijf je tekst in Berichten

Open de app Berichten. Selecteer een chat waarin je je bericht wilt versturen of maak een nieuw gesprek aan (via de knop rechtsboven). Schrijf je nieuwjaarswens.

Vuurwerk versturen met je iPhone
2

Verzenden

Houd je vinger wat langer op het blauwe verzendpijltje. Het menu ‘Stuur met effect’ verschijnt dan.

Vuurwerk versturen met je iPhone
3

Scherm

Tik bovenin, onder het kopje ‘Stuur met effect,’ op ‘Scherm.’ Veeg horizontaal langs de beschikbare effecten. De bolletjes onderaan geven aan hoeveel effecten er zijn.

Vuurwerk versturen met je iPhone
4

Vuurwerk

Ben je bij het effect ‘stuur met vuurwerk’, tik dan op de verzendknop en je knallende boodschap wordt met vuurpijlen verzonden.

Nog gemakkelijker: tik gewoon ‘Gelukkig nieuwjaar’!

kooptip

Het kan nog gemakkelijker, trouwens.

  • Open de app Berichten.
  • Typ ‘Gelukkig nieuwjaar’ en tik op de verzendknop.

Je berichtje wordt automatisch verzonden met de vuurwerk-animatie! Dat werkt alleen als je exact deze woorden gebruikt.

Exclusief voor Apple-gebruikers

Om het effect van het bericht te kunnen zien, moet de ontvanger ook een iPhone hebben. Als het bericht naar iemand met een Android-toestel wordt gestuurd, is het effect niet zichtbaar en zal er een voetnoot bij het bericht staan dat het “een bericht met vuurwerk” betreft.

Ook leuk: een explosie van emoji’s!

Met de effecten in iMessage is nog iets leuks mogelijk. Je kunt een vrolijke explosie van emoji’s sturen. Je hebt de keuze uit alle beschikbare emoji’s, dus op die manier is het te personaliseren en verstuur je een unieke nieuwjaarswens. Dat werkt zo:

Explosie van emoji
1

Berichten

Open de app Berichten. Selecteer een chat waarin je je bericht wilt versturen of maak een nieuw gesprek aan (via de knop rechtsboven).

Zet maximaal drie emoji’s onder elkaar, steeds met een return ertussen. Doe je er meer, dan worden ze minder spectaculair weergegeven.

Explosie van emoji
2

Effecten

Houd je vinger wat langer op het blauwe verzendpijltje. Het menu ‘Stuur met effect’ verschijnt dan. Tik bovenin op ‘Scherm, en ga voor het eerste effect: echo.