Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 18: eindelijk kun je de zaklamp verwijderen!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
zaklamp verwijderen

iOS 18 komt eraan, en de allereerste vernieuwing vind je al op het Vergrendelscherm. De twee knoppen die daar nu staan – de zaklamp en de camera – kun je straks verwijderen. Of zet er andere knoppen voor in de plaats! Het vergrendelscherm aanpassen is een fluitje van een cent. Wij geven je al een voorproefje

Lees verder na de advertentie

Zaklamp verwijderen: zo kun je het vergrendelscherm aanpassen

Vooral de zaklamp op het toegangsscherm zit veel mensen danig in de weg. Je activeert hem per ongeluk, en voordat je het weet is je batterij leeg geslurpt. Of je verblindt er zonder kwade bedoeleingen enkele omstanders mee. Maar als straks iOS 18 verschijnt, haal je hem zó van je vergrendelscherm en is dit verleden tijd. Als bonus kun je er dus een andere knop naar wens voor in de plaats zetten.

Vergrendelscherm aanpassen
1

Bewerkmodus

Open eerst je Vergrendelscherm in bewerkmodus. Dit kan bijvoorbeeld via ‘Instellingen>Achtergrond>Pas aan’.

Vergrendelscherm aanpassen
2

Weg ermee

Tik nu op de minnetjes bij de knoppen onderin. Als je deze plekken leegt wilt houden, ben je al klaar en tik je op ‘Gereed’.

Vergrendelscherm aanpassen
3

Andere knoppen

Andere knoppen toevoegen kan ook. Dan tik je op de grote plus-knop. Er verschijnt dan een reek aan regelaars, zoals Apple deze knoppen noemt.

Vergrendelscherm aanpassen
4

Kies de regelaar

De keuze is reuze. Wat zet jij op de plek van de camera en de zaklamp? Een wekker? De afstandsbediening voor je Apple TV? Als je klaar bent, besluit je met ‘Gereed’.

Linkshandig?

Het vergrendelscherm aanpssen is ook een goed idee voor linkshandigen. De Camera-knop zit op dit moment rechts, zodat deze ‘onder de duim’ zit en snel toegankelijk is … voor rechtshandigen. In iOS 18 kun je hem verplaatsen naar de plek waar nu de Zaklamp staat.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wanneer kan dit ook op jouw iPhone?

iOS 18 verschijnt officieel pas in september – wij laten je hierboven alvast een sneakpreview zien. Je kunt de update overigens al veel eerder proberen: in juli mag je de iOS 18 bèta downloaden.