Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo kun je de UV-index controleren op je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
UV index iPhone


Lees verder na de advertentie

Met de warme temperaturen van de komende dagen is de zomer duidelijk in volle gang. In zo’n periode is het van belang om de zonkracht in de gaten te houden. Voorkom dat je verbrandt of erger! Check daarom de UV-index, gewoon met je iPhone.

UV-index iPhone header

Bescherming tegen de zon

Door de UV-index regelmatig te controleren, kun je beter geïnformeerd beslissingen nemen over de beschermende maatregelen die je moet nemen voordat je naar buiten gaat. Op dagen met een hoge UV-index kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om in de schaduw te blijven, beschermende kleding of een hoofddeksel te dragen, een zonnebril op te zetten en zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken. Op dagen met een lagere UV-index kun je wellicht meer tijd in de zon doorbrengen zonder dat dit direct schadelijk is voor je huid en ogen.

Op dagen met tropische temperaturen is het misschien overduidelijk dat je moet uitkijken met de zon. Maar zelfs op dagen dat het wat bewolkter en kouder is, kan de UV-index verrassend hoog zijn. Dus juist op die dagen loont het de moeite om de UV-index te checken.

UV-index iPhone controleren


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

UV-index weer-app

  • Open de app ‘Weer’ op je iPhone, Mac en iPad.
  • Bekijk het weer op je huidige locatie.
  • Scrol naar beneden.
  • Check links de UV-index

In dit kleine blokje vind je al praktische informatie over de huidige UV-index. Bijvoorbeeld of je je moet insmeren en op welk moment van de dag.

Achtergrondinformatie

Heb je behoefte aan wat meer duiding of een precieze voorspelling van uur tot uur? Tik dan op het blokje voor meer informatie. Een grafiek laat dan het verloop gedurende de dag zien en je krijgt wat meer uitleg over wat de uv-index precies te betekenen heeft. Je kunt ook alvast vooruitkijken naar wat de rest van de week te bieden heeft.

Extra tip:  Je kunt de Uv-index via de Weer-widget ook op je thuisscherm zetten – dat is misschien wel de snelste manier om actuele informatie te hebben. De widget geeft niet bijzonder veel praktische informatie. Maar onthoud dat het vanaf niveau 3 belangrijk is om jezelf te beschermen tegen de zonnestralen.

Of een andere app?

Vind je de UV-Index op je iPhone niet duidelijk genoeg, dan kun je er ook voor kiezen om apps te installeren die wat meer context geven. In de app Buienradar bijvoorbeeld, tref je ook een UV Radar die je met kleurtjes laat zien hoe heftig de zonkracht nu en de komende uren is. Met een app als UV Index Widget zet je de waardes als widget op je thuisscherm.

Toch besloten om de felle zon te trotseren? Dan moet je niet alleen jezelf beschermen, maar ook je iPhone. Je toestel kan namelijk oververhit raken met dit warme weer. Daarom hebben wij wat tips om een oververhitte iPhone te voorkomen!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!