Terug naar iPhone wordt heet met het zomerweer? Zo voorkom je oververhitting!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone wordt heet met het zomerweer? Zo voorkom je oververhitting!

Door Koen van Ekeren18 juli 2022 09:203 min. leestijd4

Het wordt deze week heet. Héél heet. Dinsdag wordt het misschien 40 graden op sommige plekken! Wist je dat het met deze temperaturen niet alleen voor jou, maar ook voor je iPhone overleven is? Het kan namelijk schadelijk zijn voor je toestel. Met deze tips voorkom je dat je toestel oververhit raakt.

iPhone wordt heet oververhitting

iPhone wordt heet? Dit doe je eraan

Apple waarschuwt dat als je een iPhone te heet laat worden, het permanente schade kan aanrichten aan de batterij. Hierdoor loopt niet alleen je iPhone-accu eerder leeg, maar kan je toestel ook trager worden. Dit moet je doen om te voorkomen dat je iPhone te heet wordt:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Verwijder het hoesje

Met temperaturen van bijna 35 graden trek je liever geen jas aan. Zo denkt je iPhone er ook over. Verlos hem dus van zijn hoesje!

2. Laat je iPhone binnen

Oké, dit wordt een lastige. Maar een iPhone is ontworpen voor temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius, en in de zon wordt hij vaak nog een stuk heter dan de buitentemperatuur. Laat hem dus zoveel mogelijk binnen. Doe dat echter niet in een auto, want daar loopt de temperatuur al snel op tot boven de 45 graden.

3. Vermijd direct zonlicht

iPhone heet

Laat je iPhone niet in de zon liggen. Ook niet ’s ochtends, als de temperaturen nog niet buitensporig zijn. Zelfs op relatief koele dagen kan direct zonlicht schadelijk zijn voor je iPhone.

4. Bewaar je iPhone níét in de vriezer!

Je iPhone wordt heet? Leg hem dan even op een koele plaats, zoals de kelder. Maar stop hem absoluut niet in de koelkast of de vriezer. Bij snelle temperatuurwisselingen loopt je iPhone ook risico op permanente schade.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

5. Speel geen games

Laat je iPhone buiten zoveel mogelijk met rust. En als je hem toch gebruikt, doe dat dan niet voor een potje Fortnite. Dit soort grafisch veeleisende games belasten de processor enorm, waardoor je iPhone verder op temperatuur komt. Schiet ook liever even geen lange video’s met je iPhone. Het beste is het eigenlijk om je iPhone gewoon uit te zetten.

6. Zet locatievoorzieningen uit

iPhone privacy locatievoorzieningen

Ook GPS zorgt voor een warmere iPhone, met name tijdens het navigeren. Gebruik je iPhone dus even niet als TomTom in de buitenlucht, en zet eventueel locatievoorzieningen uit. Dit doe je via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’.

7. Laad je iPhone niet op

Buiten een powerbank gebruiken om je iPhone op te laden, is nu zeker géén goed idee, en draadloos opladen zorgt voor nóg meer hitte. Laad hem dus pas op als je het toestel de kans hebt gegeven om af te koelen.

8. Mijn iPhone is al oververhit, wat nu?

iPhone oververhit

Als je iPhone oververhit is, krijg je een waarschuwingsbericht met ‘iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken’. Je kunt je iPhone dan het beste uitschakelen en op een koele plek leggen. Na een paar minuten kun je hem weer gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Meindert
Lezer
Meindert

Waar ik woon is het vaak over de 40 graden. Is dit weer een stukje “we moeten toch iets schrijven” ????

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

We merken dat het leeft, dus we schrijven erover en hopen zo mensen te helpen (of ze ervan te weerhouden om hun iPhone in de koelkast te mikken omdat iemand dacht dat dat dé oplossing is). Doorstaat jouw iPhone die frequent hoge temperaturen goed?

wilbert
Lezer
wilbert

er zijn ook hoesjes voor voor de iPhone die doen voorkomen dat de iPhone over verhit raad . te koop bij bol.com van het merk iyupp

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Bedankt voor de toevoeging!