Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone wordt heet met het zomerweer? Zo voorkom je oververhitting!

Auteur: Koen van Ekeren
4 reacties
iPhone wordt heet oververhitting


Lees verder na de advertentie

Het wordt deze week heet. Héél heet. Dinsdag wordt het misschien 40 graden op sommige plekken! Wist je dat het met deze temperaturen niet alleen voor jou, maar ook voor je iPhone overleven is? Het kan namelijk schadelijk zijn voor je toestel. Met deze tips voorkom je dat je toestel oververhit raakt.

iPhone wordt heet? Dit doe je eraan

Apple waarschuwt dat als je een iPhone te heet laat worden, het permanente schade kan aanrichten aan de batterij. Hierdoor loopt niet alleen je iPhone-accu eerder leeg, maar kan je toestel ook trager worden. Dit moet je doen om te voorkomen dat je iPhone te heet wordt:

1. Verwijder het hoesje

Met temperaturen van bijna 35 graden trek je liever geen jas aan. Zo denkt je iPhone er ook over. Verlos hem dus van zijn hoesje!

2. Laat je iPhone binnen

Oké, dit wordt een lastige. Maar een iPhone is ontworpen voor temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius, en in de zon wordt hij vaak nog een stuk heter dan de buitentemperatuur. Laat hem dus zoveel mogelijk binnen. Doe dat echter niet in een auto, want daar loopt de temperatuur al snel op tot boven de 45 graden.

3. Vermijd direct zonlicht


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone heet

Laat je iPhone niet in de zon liggen. Ook niet ’s ochtends, als de temperaturen nog niet buitensporig zijn. Zelfs op relatief koele dagen kan direct zonlicht schadelijk zijn voor je iPhone.

4. Bewaar je iPhone níét in de vriezer!

Je iPhone wordt heet? Leg hem dan even op een koele plaats, zoals de kelder. Maar stop hem absoluut niet in de koelkast of de vriezer. Bij snelle temperatuurwisselingen loopt je iPhone ook risico op permanente schade.

5. Speel geen games

Laat je iPhone buiten zoveel mogelijk met rust. En als je hem toch gebruikt, doe dat dan niet voor een potje Fortnite. Dit soort grafisch veeleisende games belasten de processor enorm, waardoor je iPhone verder op temperatuur komt. Schiet ook liever even geen lange video’s met je iPhone. Het beste is het eigenlijk om je iPhone gewoon uit te zetten.

6. Zet locatievoorzieningen uit

iPhone privacy locatievoorzieningen

Ook GPS zorgt voor een warmere iPhone, met name tijdens het navigeren. Gebruik je iPhone dus even niet als TomTom in de buitenlucht, en zet eventueel locatievoorzieningen uit. Dit doe je via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’.

7. Laad je iPhone niet op

Buiten een powerbank gebruiken om je iPhone op te laden, is nu zeker géén goed idee, en draadloos opladen zorgt voor nóg meer hitte. Laad hem dus pas op als je het toestel de kans hebt gegeven om af te koelen.

8. Mijn iPhone is al oververhit, wat nu?

iPhone oververhit

Als je iPhone oververhit is, krijg je een waarschuwingsbericht met ‘iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken’. Je kunt je iPhone dan het beste uitschakelen en op een koele plek leggen. Na een paar minuten kun je hem weer gebruiken.