Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo kun je snel (en zonder watermerk) een TikTok video downloaden

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
TikTok video downloaden

TikTok is hét socialmediaplatform van dit moment. Maar soms scrol je door de app en zie je een video die je eigenlijk graag op je iPhoneiPad of Mac wilt zetten. De vraag is echter: hoe kun je een TikTok-video downloaden? Hieronder lees je wat de snelste manier is – en met welke methode je een TikTok-filmpje zonder watermerk downloadt.

Lees verder na de advertentie

TikTok-video downloaden

De snelste manier om een TikTok-video te downloaden, is rechtstreeks via de app (of website) zelf. Bijna elk filmpje heeft namelijk een verborgen downloadknopje – mits de maker van deze video hier toestemming voor heeft gegeven. Het enige nadeel: wanneer je deze knop gebruikt, wordt er standaard een TikTok-watermerk op het filmpje geplakt. Vind je dit niet erg? Downloaden werkt dan als volgt:

  • Open TikTok en zoek de video die je wilt downloaden.
  • Tik rechtsonder bij het filmpje op het Deel-icoon, oftewel het pijltje naar rechts.
  • Kies ‘Video opslaan’.

Wanneer je nu naar de Foto’s-app navigeert en het album ‘Recent’ opent, zie je daar je zojuist gedownloade TikTok-video staan. En heb je iCloud geactiveerd, dan wordt dit ook gelijk met je andere Apple-apparaten gedeeld.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

TikTok-video downloaden zonder watermerk

De bovenstaande methode werkt absoluut het snelst, maar het geeft je gedownloade video’s dus ook altijd een watermerk. Wil je dit liever niet? Dan is er een andere tool die je kunt gebruiken: SnapTik. Deze webapplicatie vraagt wel om wat meer werk, maar hiermee kun je dus wel een TikTok-video zonder watermerk downloaden. Zo werkt het:

  • Open TikTok en zoek de video die je wilt downloaden.
  • Tik rechtsonder bij het filmpje op het Deel-icoon, oftewel het pijltje naar rechts.
  • Tik op ‘Kopieer link’.
  • Ga naar de website SnapTik.
  • Plak de zojuist gekopieerde link in de balk bovenaan de pagina.
  • Tik op ‘Download’. De website genereert nu een downloadbare versie van het filmpje. De laadbalk die verschijnt, laat zien hoe lang het proces nog duurt.
  • Zodra de laadbalk verdwijnt en je een omschrijving van de TikTok ziet, tik je op ‘Download’. Sluit eventueel nog een advertentie af en tik op ‘Sta toe’ om toestemming te geven voor de download.

De TikTok wordt nu op je toestel gezet, specifiek in het Downloads-mapje. Op je iPhone of iPad vind je die via ‘Bestanden>Downloads’, op je Mac open je Finder en ga je naar ‘Downloads’.

Andere video’s downloaden

Als je een TikTok-video wilt downloaden, zijn er vast nog wel meer socialmediaplatformen waarvan je filmpjes wilt downloaden. Ook daarvoor schieten we je te hulp! Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende tips:

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!