Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

7x deze foto’s werken het best op Tinder (volgens de wetenschap)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Tinder foto tips

Op Tinder hangt je succes vooral af van de foto’s die je in je profiel zet. Maar welke foto’s werken goed in de dating-app, en wat moet je vooral níét doen? Met de adviezen van Tinder-expert Elisabeth Timmermans en een onderzoek van neurowetenschappers ST&T Research in de hand, komen we op zeven Tinder foto-tips.

Lees verder na de advertentie

1. Vertel een verhaal

De eerste foto is je visitekaartje. Ga voor een duidelijke en recente foto. Ga verder niet voor acht haast identieke badkamer-selfies. Wissel een beetje af en laat zien wie je bent. Ben je hobbykok, voeg dan een foto toe waarin je kookt. Door dit soort foto’s zijn mensen niet alleen eerder geneigd om je naar rechts te swipen, maar vinden ze ook haakjes om een gesprek met je te beginnen.

2. Voeg contrast toe

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Foto’s met een hoog contrast tussen de persoon en de achtergrond vinden we aantrekkelijker. Maak de achtergrond dus lichter of donkerder, bijvoorbeeld in Photoshop of Pixelmator. Zo knal jij er meer uit en is de foto weer wat meer Tinder-proof.

3. Vermijd groepsfoto’s

Festival-selfies, vriendengroepen-selfies, familie-selfies … ook al zijn ze zo leuk: doe het niet. En als je een groepsfoto plaatst, doe het dan bij een van de laatste in je reeks. Tinderaars willen meteen zien om wie het gaat. Anders frustreer je ze. En zo’n verwarrende foto werkt niet in je voordeel, want mensen gaan er áltijd vanuit dat je de minst aantrekkelijke van het stel bent.

4. Rustige achtergrond

Kun je niet kiezen tussen al die foto’s die je hebt? Ga dan voor de foto’s met een rustige achtergrond. Tinder-gebruikers zijn eerder geneigd naar rechts te vegen als er niet te veel gebeurt achter de persoon. Achtergronden met veel kleuren, vormen en mensen leiden de aandacht af en vallen minder in de smaak.

5. Compositie

Onze hersenen hebben een voorkeur voor een foto waarin de bovenste derde van het lichaam te zien is – ongeveer van je hoofd tot vlak boven je navel. Plaats jezelf duidelijk in het frame en vermijd foto’s waarbij alleen je gezicht te zien is.

6. Geen zonnebril

Hoe zichtbaarder je gezicht, hoe verleidelijker de foto. Vermijd de zonnebrilfoto en kies niet voor een plaatje waarbij je een Starbucks-beker, hamburger, of wat-dan-ook voor je gezicht
werpt.

7. Niet té voordelig

Tinder foto tips

Natuurlijk wil je dat mensen je aantrekkelijk vinden en je de goede kant op vegen, maar sla niet door in het bewerken. Uiteindelijk is afspreken je doel en je wilt niet tegenvallen.

Tinder Foto tips

Deze Tinder foto tips zijn onderdeel van de feature ‘Swipen voor de liefde’ uit iCreate 107. De uitgave ligt momenteel in de winkels en is verkrijgbaar in de webshop: