Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Terugblikken in Foto’s op de Mac: haal de mooiste herinneringen op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Foto's terugblikken Mac


Lees verder na de advertentie

Op de iPhone en iPad kun je al een tijdje terugblikken (of aandenkens) maken, en sinds macOS Catalina kan het ook op de Mac! Een terugblik is een verzameling van foto’s en video’s rondom een bepaalde gebeurtenis. Als kers op de taart is er ook nog een film, samengesteld uit die verzameling. Foto’s en video’s worden gecombineerd tot een mooi filmpje met je vakantie, dagje uit of teer beminde huisdier in de hoofdrol. De duur, de sfeer en de titel pas je zelf aan. Foto’s stelt de verzamelingen automatisch samen, maar je kunt ook zelf een selectie maken. Zo werkt het!

Deze workshop stond in iets andere vorm in iCreate.

1. Favorieten

Terugblikken Foto's Mac


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Je terugblikken vind je in de zijbalk van de app Foto’s. De tab bestaat uit ‘Terugblikken’ en ‘Beste terugblikken’. Ctrl-klik op een terugblik en je krijgt de optie om deze toe te voegen aan de beste terugblikken.

2. Toon info

Terugblikken Mac

Een terugblik is een verzameling van foto’s en video’s van een bepaalde gebeurtenis, met daarbij een video. Foto’s maakt zelf een selectie. Ctrl-klik op een terugblik en op ‘Toon info’ voor meer details.

3. Pas de titel aan

Terugblikken

Foto’s bedenkt zelf een titel, die staat groot in de video. Liever iets anders? In het Info-venster kun je de titel van de terugblik aanpassen. Zelfs de datum kun je veranderen in heel iets anders.

4. Afspelen

Terugblikken fotos

Open een terugblik door erop te dubbelklikken. Rechtsonder in de voorvertoning zie je een Play-knop. Klik hierop om de video te zien. Foto’s heeft er al iets moois van gemaakt.

5. Aanpassen

Terugblikken foto;s mac

Maar het kan leuker! Beweeg, terwijl de video speelt, met je muiscursor over het scherm en klik op het tandwiel dat dan verschijnt. Kies voor een thema dat past bij je herinnering.

6. Lengte

Terugblikken foto's mac

Via het tandwiel stel je ook de lengte van de video in. Afhankelijk van de hoeveelheid bronmateriaal kun je kiezen uit een kort, medium of lang filmpje.

7. Losse beelden

Terugblikken foto's mac

Onder de voorvertoning van de video staan de losse beelden waaruit deze is opgebouwd. Via ‘Toon meer’ zie je nog meer gerelateerde foto’s en video’s. Op een landkaartje zie je waar de foto’s gemaakt zijn.

8. Terugblik zelf samenstellen

Terugblikken foto's Mac

Maak je eigen selectie via ‘Foto’s>Alle foto’s’: houd Cmd vast en klik op de benodigde foto’s. Via ‘Archief>Nieuwe map met selectie’ zet je ze samen in een map in de zijbalk. Geeft het een naam.

9. Toon als terugblik

Terugblikken Foto's Mac

Open de map die je bij de vorige stap hebt aangemaakt. Klik bovenaan in het venster op ‘Toon als terugblik’. Bewaren? Scrol naar beneden en klik daar op ‘Voeg toe aan terugblikken.’

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!