Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak van je foto’s en video’s een terugblik op 2020

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Terugblik 2020

Wist je dat je met je iPhone heel snel een mooie terugblik kunt maken op het afgelopen jaar – of op welke gelegenheid dan ook? Je telefoon monteert jouw favoriete foto’s en video’s bijna automatisch tot één leuke terugblikfilm. Ook voor het geluid wordt gezorgd.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Terugblik 2020: foto’s en video’s gecombineerd

Misschien zijn ze je al eerder al opgevallen: op het tabblad Voor jou staan Terugblikken die je iPhone helemaal automatisch gegenereerd heeft. Maar sinds iOS 14 kun je dat soort compilaties ook zélf maken. Je kiest zelf een selectie van foto’s, en die zet je in een album. Daaruit destilleert je iPhone een korte film. We leggen je stap voor stap uit hoe het werkt.

1. De leukste foto’s en video’s van het jaar

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Terugblik 2020 fotos

Open de app Foto’s en ga naar de weergave met ‘Alle foto’s’. Tik rechtsboven op ‘Selecteer’ en tik op alle foto’s en video’s van 2020 die je in een Terugblik wilt plaatsen.

2. Zet de selectie in een album

Terugblikfilm 2020

Als je je selectie gemaakt hebt, tik je op de Deel-knop linksonder. Veeg iets naar beneden en tik op ‘Zet in album’. Tik dan op ‘Nieuw album…’ en geef je album een naam – dit wordt ook de naam van de film.

3. Terugblikfilm

Terugblik 2020

Na een tik op ‘Bewaar’ vind je het album terug via het tabblad Albums onderin. Tik op het album om het te openen en tik rechtsboven op de drie puntjes. Tik op ‘Speel terugblikfilm af’.

4. Terugblik aanpassen en opslaan

TErugblik 2020

De video begint direct te spelen. Je kunt nog wat kleine wijzigingen aanbrengen door op de video te tikken: bepaal zo de sfeer en de lengte van je compilatie. Tik vervolgens rechtsboven op ‘Wijzig’ en bevestig met ‘OK’ dat je deze film wilt toevoegen aan je terugblikken.

5. Titel, muziek en meer wijzigen

Terugblik 2020

Er verschijnt een bewerkscherm. Via de opties in dit Bewerkscherm kun je nog aanpassingen doen. Verander bijvoorbeeld de titel, de muziek en welke foto je als eerst ziet. Tik ten slotte op ‘Gereed’. De film wordt bewaard op de tab ‘Voor jou’.