Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
tips

Deze AI schrijft een liedje voor je Valentijn!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Liedje valentijn ai

Je hebt Ai’s die helpen om je huiswerk te maken of om lastige mails te beantwoorden. En AI’s die verbluffende afbeeldingen maken op basis van tekstuele beschrijvingen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verrassen van je Valentijn? Dan is er natuurlijk ook een AI die een liefdesliedje voor je schrijft!

Lees verder na de advertentie

Meer van dit soort tips wekelijks in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Suno.ai

Ben je zelf bepaald geen muzikaal talent? En vind je het lastig of ongemakkelijk om je gevoelens goed te verwoorden? Geen paniek want de Suno-AI helpt je uit de brand. Hij stelt je enkele vragen over jou en je geliefde en gaat dan enthousiast aan de slag: Suno schrijft persoonlijke liedjes van begin tot eind, compleet met tekst, muziek en zang.

kooptip

Het resultaat is een beetje cheesy, maar dat past in dit geval uitstekend bij het onderwerp. Zou je het liedje voorbij horen komen op Sky Radio, dan zou het je waarschijnlijk niet opvallen dat het door een AI geschreven en gecomponeerd is. Maar hoe werkt het precies?

Schrijf een nummer voor Valentijn met AI

Suno
1

Voor je Valentijn

Ga via je iPhone of Mac naar de website van de AI v-day.suno.ai. Tik op de ‘Get started’-knop.

gegevens
2

Aan de slag

De AI vraagt je nu naar enkele (niet zo heel erg) persoonlijke gegevens over jou en je Valentijn. Wie is je Valentijn? Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Wat maakt hem of haar bijzonder?

Drie versies van je liedje
3

Maak een liedje

Doorloop de instructies in het scherm en tik uiteindelijk op ‘Make a song’. Suno maakt drie versies van je liedje – met de knoppen bovenin kun je ze beluisteren en ertussen wisselen.

Liedje delen
4

Verras je Valentijn 💘

Natuurlijk ga je je Valentijn verrassen met deze instant hit. Druk dus maar op de Share-knop en deel je creatie – als je durft.

Liever een ander genre?

Zijn ballads niet echt jouw genre? Dan is de Suno-AI alsnog de moeite waard, want hij is van alle markten thuis. Naast liefdesliedjes kun je namelijk met net zoveel gemak een liedje over welk onderwerp dan ook. Het gemakkelijkst werkt dat via de webversie van Copilot van Microsoft. Bij de plug-ins (via invoegtoepassingen) kun je Suno aanvinken. Als je Copilot vervolgens vraagt om een liedje te schrijven, zal hij hiervoor Suno gebruiken.