Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo download je Spotify voor de Mac

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Spotify download Mac


Lees verder na de advertentie

Wil je de Spotify-app op je Mac installeren, dan heeft een bezoekje aan de App Store geen nut. Hoe download je Spotify op je Mac?

Spotify download Mac

Spotify Mac app

Met Spotify voor Mac haal je nog meer uit de muziekdienst. Onder andere door de grotere en overzichtelijkere interface, maar ook door wat exclusieve functies die je op een iPhone en iPad niet vindt. Zo zie je op een Mac naar welke muziek je vrienden luisteren, en kun je al je afspeellijsten verdelen in folders.

Wil je Spotify op Mac downloaden? Dat werkt wat omslachtiger dan je gewend bent. Want terwijl het op een iPhone of iPad een kwestie is van naar de App Store gaan, is de Spotify-app nergens te bekennen in de Mac App Store. Waarom niet? Het blijft een raadsel, maar Spotify Mac download je wel op een andere manier.

Spotify download Mac


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De Spotify Mac-app downloaden en installeren werkt als volgt:

  • Ga op je Mac naar deze downloadpagina van Spotify.
  • Klik op ‘Download’. Keur de download indien nodig goed.
  • Open Finder en ga naar ‘Downloads’.
  • Dubbelklik op ‘Install Spotify’.
  • Kies ‘Open’.
  • Doorloop de stappen op het scherm om de installatie te voltooien.

Als het goed is, heb je Spotify’s Mac-app nu geïnstalleerd. In het Launchpad – het icoontje met daarin een overzicht van al je apps – vind je de app terug en kun je hem openen. Of klik tegelijkertijd op Command en de spatiebalk om Spotify te zoeken in Spotlight. Vervolgens moet je nog wel inloggen of een nieuw account aanmaken.

Spotify browser

Ook is er de Spotify Web Player. Hiermee kun je de muziekdienst in een browser gebruiken en is het dus niet nodig om de app te installeren. Het is dan ook vooral handig als je bijvoorbeeld geen opslagruimte meer hebt of je de app simpelweg niet wilt hebben. Om de Spotify Web Player te gebruiken, ga je naar de volgende website. Klik rechtsboven op ‘Inloggen’, voer je gegevens in en je hebt toegang tot je muziekbibliotheek!

Sommige functies werken echter niet in de Spotify Web Player. Het grootste nadeel is dat je nummers niet kunt downloaden. Dus wanneer je geen internetverbinding hebt, kun je niet offline naar muziek luisteren. Bovendien wordt de geluidskwaliteit van de muziek een stuk slechter met de Spotify Web Player. Daarom raden we alsnog de app aan, maar het is het proberen waard.

Meer over Spotify

De Spotify-app heb je, maar wat kun je er allemaal mee? Om alles uit de muziekdienst te halen, staan er nog veel meer Spotify-tips voor je klaar. Kijk maar naar de volgende artikelen:

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? En van handige tips, bijvoorbeeld voor Spotify? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!