Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Snelle Notitie maken op je Mac – zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Snelle notities macOS Monterey


Lees verder na de advertentie

Het nieuwe besteuringssysteem macOS Monterey heeft iets nieuws. Snelle Notities, ook wel Quick notes genoemd. Snelle Notities zijn dé manier om vliegensvlug gedachten, ideeën en informatie vast te leggen. Je hoeft er de app Notities niet eens voor op te starten. Hoe het werkt, lees je in dit artikel.

1. Nieuwe Snelle Notitie Mac starten

Snelle notitie Mac

Snel iets noteren? Beweeg je muiscursor helemaal naar rechtsonder in de hoek van je Mac. Er verschijnt dan een leeg notitieblaadje. Klik erop.

2. Typen maar

Snelle notities macOS Monterey


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De app Notities wordt nu geopend en je kunt direct gaan typen. Klaar met je aantekeningen? Dan kun je de notitie wegklikken, hij belandt in Notities onder ‘Snelle notities’.

3. Vanuit een andere hoek

Snelle notities macOS Monterey

Kies je liever een ander hoek? Open de Systeemvoorkeuren en ga naar ‘Mission Control>Interactieve hoeken’. Kies hier een andere hoek – of deactiveer de functie, als je hem toch niet gebruikt.

Notities beheren

Je vindt al je Snelle notities terug in de Notities-app. Ze worden daar verzameld in de map Snelle Notities. Wil je er een gewone notitie van maken? Verplaats hem dan naar een van de andere mappen in Notities. Hiervoor tik je op de bol met de drie puntjes bovenaan een Snelle Notitie en kies je een geschikte map. Snelle notities zijn  overigens niet exclusief voor je Mac. Je maakt ze op dezelfde manier aan op je iPad. Daar haal je ze tevoorschijn door vanuit de rechter benedenhoek naar binnen te vegen. Daarover lees je meer in ons artikel Zo maak je Snelle Notities op je iPad.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!