Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Siri-suggesties uitzetten: zo werkt het op je iPhone of iPad

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Siri suggesties uitzetten

Apple’s assistent geeft je constant suggesties voor dingen die je kunt doen met je iPhone of iPad. Vind je ze maar irritant? Zo kun je de Siri-suggesties uitzetten.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de beste tips? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Siri-suggesties

Siri is de persoonlijke assistent van iedere Apple-gebruiker. Waarschijnlijk ken je hem vooral als die spraakzame stem aan wie je alles kunt vragen, maar Siri kan ook suggesties geven. Zo kan de assistent bepaalde apps, functies of taken voorschotelen zonder dat je hierom hebt gevraagd. Het is dan een kwestie van tikken om deze actie uit te voeren of de app te openen.

kooptip

Niet iedereen zit echter op al die suggesties te wachten. Jij ook niet? Dan kun je de Siri-suggesties uitzetten. Dat werkt op verschillende manieren: zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld Siri-suggesties op het toegangsscherm uit te schakelen, maar die in widgets in stand te houden. Of je zet de suggesties overal uit! Hieronder geven we per onderdeel aan hoe Siri-suggesties uitzetten werkt: eerst voor het toegangsscherm, daarna in de widgets en ten slotte voor Spotlight.

Siri-suggesties uitzetten bij toegangsscherm

Siri suggesties uitzetten

Siri-suggesties kunnen onder andere op het toegangsscherm belanden. Zo kan de assistent bijvoorbeeld voorstellen om iemand terug te bellen als je een telefoontje hebt gemist, of om een alarm te zetten wanneer je een afspraak in Agenda hebt staan. Bij dit soort notificaties komt dan altijd ‘Siri-suggestie’ te staan, zodat je weet dat dit geen reguliere meldingen zijn.

Wil je die notificaties liever niet? De Siri-suggesties uitzetten bij het toegangsscherm werkt als volgt:

 1. Ga naar ‘Instellingen’.
 2. Kies ‘Meldingen’.
 3. Tik op ‘Siri-suggesties’.
 4. Kies voor elke app of je Siri-suggesties wilt ontvangen door de bijbehorende schakelaar aan of uit te zetten. Wil je geen enkele Siri-suggesties op het toegangsscherm ontvangen? Zet dan ‘Sta meldingen toe’ uit.

Siri-suggesties verwijderen bij widgets

Siri suggesties uitzetten

Ook widgets kunnen Siri-suggesties weergeven. Er zijn twee widgets die dit altijd doen: ‘Appsuggesties’ en ‘Opdrachtsuggesties’. Heb je een of meer daarvan op je thuisscherm staan? Deze Siri-suggesties uitzetten werkt dan als volgt:

 1. Leg je vinger op de widget en houd deze vast.
 2. Kies ‘Verwijder widget’.
 3. Bevestig je keuze met ‘Verwijder’.

Widgets passen ook in een zogeheten ‘Slimme stapel’: een verzameling van widgets op je thuisscherm die op elkaar staan. Je kunt dan door die widgets navigeren door ze naar boven of beneden te swipen. Soms staat bovenaan de stapel bijvoorbeeld een widget die aanbeveelt om een specifieke app te openen – dat is dan de Siri-suggestie.

Heb je een Slimme stapel op je thuisscherm? Siri-suggesties verwijderen in widgets werkt dan als volgt:

 1. Leg je vinger op de slimme stapel en houd deze vast.
 2. Kies ‘Wijzig stapel’.
 3. Tik rechtsonder op ‘Widgetsuggesties’. Daar direct onder moet dan ‘Uit’ staan.

Siri-suggesties uitschakelen bij Spotlight

Siri suggesties uitzetten

Ook wanneer je Spotlight raadpleegt, kan Siri suggesties geven. Zo vind je bij deze zoekfunctie een lijstje met apps die je kunt openen, maar ook acties die je kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het openen van een specifiek album in Foto’s. Dat allemaal nog voordat je een zoekwoord intoetst.

Uiteraard kun je ook de Siri-suggesties uitschakelen bij Spotlight. Dat werkt als volgt:

 1. Ga naar ‘Instellingen’.
 2. Ga naar ‘Siri en zoeken’.
 3. Zet ‘Toon suggesties’ uit, onder ‘Vóór het zoeken’.