Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Shazam komt naar de menubalk van je Mac (en zo werkt het)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Shazam macos sonoma

Nog dit jaar komt er een update uit voor je Mac, met een leuke functie voor muziekliefhebbers: Shazam krijgt binnenkort een plekje in de menubalk van je Mac. Je hebt er de Shazam-app niet voor nodig.

Lees verder na de advertentie

Shazam is de allergrootste muziekkenner

Hoor je een leuk liedje en wil je weten hoe het heet en van wie het is? Dan helpt de app Shazam je al jaren uit de brand. De app luistert even met je mee en vertelt je dan om welk liedje het gaat.

Enige tijd geleden heeft Apple Shazam overgenomen, en nu raakt de app steeds dieper verankerd in het Apple-ecosysteem. Of beter gezegd: de techniek achter de app. Want Shazam zelf hoef je niet eens meer te installeren. Op de iPhone kun je al jaren de Shazam-knop voor muziekherkenning in je Bedieningspaneel zetten en nu is het de beurt aan de Mac!

Shazam op je Mac

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Binnenkort verschijnt macOS Sonoma 14.2. De software wordt nu getest, en daaruit blijkt dat je Shazam straks kunt toevoegen aan de menubalk of het Bedieningspaneel van je Mac. En dat dus zónder de Shazam-app op je Mac te hebben. Dit werd ontdekt door 9to5Mac. Het werkt dan zo:

Shazam Mac Systeeminstellingen
1

Systeeminstellingen

Open de Systeeminstellingen van je Mac. In de balk links tik je op het onderdeel Bedieningspaneel. In het paneel rechts vind je straks de module Muziekherkenning. Zet het schuifje achter ‘Toon in menubalk’ en/of ‘Toon in bedieningspaneel’ om – afhankelijk van waar je de knop wilt zien.

Shazam menubalk mac
2

Shazam muziekherkenning

Hoor je een liedje dat je niet herkent, laat Shazam dan in actie komen: klik op de knop in de menubalk of het Bedieningspaneel en laat hem de muziek identificeren. Het liedje belandt dan in een lijst met herkende nummers. Je kunt meteen op de cover van het album klikken om het liedje te openen in de app Muziek.

Wanneer verschijnt deze update?

Deze week is de tweede bèta van macOS Sonoma verschenen. Meestal heeft Apple nog wel enkele rondes nodig voordat de software helemaal oké is. Reken op half december. Wil je op de hoogte blijven van Apple-updates? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!