Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Shazam leeft nu in de menubalk van je Mac (en dit kun je ermee)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Muziekherkenning luisteren

In macOS Sonoma 14.2 zit een leuke functie voor muziekliefhebbers: Shazam krijgt een plekje in de menubalk van je Mac. Je hebt er de Shazam-app niet voor nodig. Je Mac herkent hiermee razendsnel muziek.

Lees verder na de advertentie

Shazam is de allergrootste muziekkenner

Hoor je een leuk liedje en wil je weten hoe het heet en van wie het is? Dan helpt de app Shazam je al jaren uit de brand. De app luistert even met je mee en vertelt je dan om welk liedje het gaat.

Enige tijd geleden heeft Apple Shazam overgenomen, en nu raakt de app steeds dieper verankerd in het Apple-ecosysteem. Of beter gezegd: de techniek achter de app. Want Shazam zelf hoef je niet eens meer te installeren. Op de iPhone kun je al jaren de Shazam-knop voor muziekherkenning in je Bedieningspaneel zetten en nu is het de beurt aan de Mac!

Shazam op je Mac

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Onlangs verscheen macOS Sonoma 14.2. Heb je je Mac geüpdatet, dan kun je Shazam toevoegen aan de menubalk of het Bedieningspaneel van je Mac. En dat dus zónder de Shazam-app op je Mac te hebben. Het werkt dan zo:

muziekherkenning
1

Systeeminstellingen

Open de Systeeminstellingen van je Mac. In de balk links tik je op het onderdeel Bedieningspaneel. In het paneel rechts vind je de module Muziekherkenning. Zet het schuifje achter ‘Toon in menubalk’ en/of ‘Toon in bedieningspaneel’ om – afhankelijk van waar je de knop wilt zien.

Muziekherkenning
2

Vind de knop in je menubalk of Bedieningspaneel

Hoor je een liedje dat je niet herkent, laat Shazam dan in actie komen: klik op de Shazam-knop voor muziekherkenning in de menubalk of in het Bedieningspaneel en laat hem de muziek identificeren.

Muziekherkenning luisteren
3

Shazam muziekherkenning

Het liedje belandt dan in een lijst met herkende nummers. Je kunt meteen op de cover van het album klikken om het liedje te openen in de app Muziek.

Wil je vaker dit soort tips lezen over nieuwe Apple-functies? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!