Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Profielfoto MacBook veranderen: deze opties ken je misschien niet!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Profielfoto


Lees verder na de advertentie

Steeds als je inlogt op je MacBook, zie je je profielfoto. Die heb je ooit eens zo ingesteld toen je je Mac voor het eerst gebruikte. Misschien ben je er inmiddels op uitgekeken. Tijd voor verandering: de profielfoto van je MacBook veranderen doe je zo!

Levende memoji

Profielfoto MacBook veranderen

De profielfoto van je MacBook zie je onder meer op het inlogscherm van je Mac. Maar het is tegelijkertijd ook je Apple ID-afbeelding, en hij verschijnt op ‘Mijn kaart’ in de app contacten. Je verandert hem centraal, en er zijn allerlei varianten. Zo kun je een leuke foto kiezen, maar ook een monogram of emoji. Dat doe je op deze plek:


kooptip

Systeemvoorkeuren

  • Klik op het appeltje linksboven en open de Systeemvoorkeuren.
  • Naast je naam staat je huidige profielfoto – klik hierop.

Kies een leuke afbeelding

In de lijst zie je links wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Klik ze beurtelings open. Wij laten zien wat je er zoal mee kunt. In de bol linksonder zie je meteen hoe je profielfoto eruit komt te zien.

Memoji

Memoji

Bij Memoji kies je een leuke Animoji of Memoji uit. Heb je er nog geen? Dan klik je linksboven op de plus om er een te maken. Via het paneel Pose bepaal je de gezichtsuitdrukking, bij Stijl de achtergrondkleur. Wist je dat je Memoji beweegt op het inlogscherm, als je hem te lang laat wachten? Tik je het verkeerde wachtwoord in, dan wordt-ie zelfs boos.

Emoji

emoji

Hier kies je een emoji uit. Staat jouw gewenste emoji er niet tussen? Klik op de plus linksboven en voeg hem toe – alle mogelijke emoji’s zijn beschikbaar. Via het paneel Stijl kies je de achtergrondkleur.

Monogram

Monogram

Monogram toont je initialen. Wel zo helder en duidelijk! Via de bol linksonder in het scherm kun je iets anders typen, maar je bent beperkt tot 2 tekens.

Camera

Camera

Zie je er vandaag op je paasbest uit? Net naar de kapper geweest of bijzonder goed geslapen? Klik dan links op Camera en maak direct een selfie.

Foto’s

foto

Via Foto’s kies je direct een foto uit je al bestaande fotobibliotheek. Staat de gewenste afbeelding niet in je fotobibliotheek maar elders op je Mac? Je kunt ook een afbeelding vanuit Finder zo op de bol linksonder slepen.

Suggesties

Suggesties

Onder suggesties vind je nog een heleboel vrij standaard afbeeldingen die Apple voor je heeft klaargezet. Veel flora, fauna en sport.

Profielfoto Mac veranderen: definitief

Linksonder zie je de voorvertoning van je nieuwe profielfoto. Ben je tevreden over de foto of afbeelding die je gekozen hebt? Klik dan rechtsonder op ‘Bewaar’, en deze wordt geactiveerd.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!