Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Pay: betalen met je Apple Watch zónder dat je iPhone in de buurt is

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch: betalen zonder iPhone


Lees verder na de advertentie

Dankzij Apple Pay hoef je nooit meer je portemonnee mee te nemen. Want je kunt betalen met je iPhone of je Apple Watch. En heb je een Apple Watch? Dan kun je gerust ook die iPhone thuis laten liggen. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook met je Apple Watch kunt betalen zonder dat je telefoon in de buurt is.

Apple Watch: betalen zonder iPhone

Apple Watch: betalen zonder iPhone

Je Apple Watch is voor veel dingen afhankelijk van je iPhone. Maar om te betalen met Apple Pay, hoeft je iPhone juist niet per se in de buurt te zijn. Als je Apple Pay eenmaal geactiveerd hebt op je Apple Watch, kun je gewoon met je horloge betalen terwijl je telefoon thuis ligt. Wel zo handig bij een lange wandeling of fietstocht.

Om te betalen, duw je twee keer op de zijknop van je Apple Watch. Dan zie je de digitale versie van je pinpas. Als je je horloge dan bij de betaalterminal houdt, ga je over tot de betaling. Zorg er wel voor dat je horloge om je pos hebt en dat-ie ontgrendeld is. Eigenlijk is het dan net zoals contactloos betalen met je pinpas.

Apple Pay wél eerst even activeren op je horloge


kooptip

We zeiden het net even tussen neus in lippen door: je moet Apple Pay wel eerst geactiveerd hebben op je horloge. Dat moet je vooraf nog even doen als je je iPhone wel bij de hand hebt. Het werkt als volgt:

  • Open de app Watch op je iPhone.
  • Ga naar het tabblad Mijn Watch.
  • Heb je Apple Pay eerder al toegevoegd op je iPhone? Dan vind je hem onder ‘Andere kaarten op je iPhone’ – tik hierachter op ‘Voeg toe’. Volg de instructies op het scherm. Uiteindelijk krijg je een verificatiecode in iMessage.
  • Heb je Apple Pay nog niet op je iPhone geactiveerd? Tik dan op ‘Voeg kaart toe’ en volg de instructies op het scherm. De stappen verschillen wederom per bank, dus let goed op de instructies.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!