Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Deze 6 nieuwe kerstfilms uit 2023 zijn wél de moeite waard

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Nieuwe kerstfilms 2023

Het is bijna kerst, en dus is er weer een hele lading nieuwe kerstfilms gedumpt op je favoriete streamingdiensten (en in de bioscoop). Maar welke zijn nou echt de moeite waard? Wij zetten de 6 beste nieuwe kerstfilms van 2023 op een rij.

Lees verder na de advertentie

Beste nieuwe kerstfilms van 2023

Jaarlijks wordt er een bizarre hoeveelheid kerstfilms uitgebracht. Door studio’s als Hallmark zie je door de bomen het bos niet meer, want die produceren ieder jaar tientallen kerstfilms. En veel streamingdiensten zetten tegenwoordig helaas ook in op dit soort low-budget romcoms waar je je hersenen langzaam maar zeker bij voelt wegrotten.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gelukkig zijn er ook nog ‘volwaardige’ kerstfilms uitgekomen dit jaar, en iedere grote streamingdienst heeft wel iets wat de moeite waard is. En als je écht kwaliteit wil, draait de beste kerstfilm van 2023 nu in de bioscoop. Alles staat in ons lijstje van de zes beste kerstfilms van 2023 (op willekeurige volgorde).

kooptip

1. Family Switch – Netflix

In Family Switch wisselt een heel gezin van lichaam nadat ze in aanraking komen met een magische kracht. Vader wordt oudste zoon, moeder wordt dochter, en jongste zoon wordt … hond? En dat alles ook nog eens vice versa. Hé, dit plot komt ons bekend voor. Zei er iemand Big? 17 Again? 13 Going on 30?

2. The Shepherd – Disney+

In The Shepherd combineert Disney twee dingen die je niet zo snel samen zou verwachten: een kerstfilm en een historisch drama. Piloot Freddie Hook komt op kerstavond 1957 zonder navigatieapparatuur te zitten op zijn vlucht naar huis, en heeft een (kerst)wonder nodig om veilig te landen. Leuk voor als je snel iets wilt kijken: de film duurt maar 39 minuten.

3. Het fluwelen konijn – Apple TV+

Het fluwelen konijn (The Velveteen Rabbit) is één van de weinige toevoegingen op Apple TV+ deze kerst. In deze zoete film ontvangt een jongetje tijdens kerst een fluwelen konijn dat de wens heeft om een echt konijn te worden – maar dit gebeurt alleen als het jongetje echt van de knuffel gaat houden.

4. Merry Little Batman – Amazon Prime Video

Ook Amazon doet dit jaar aan bijzondere combinaties. In Merry Little Batman is Damian Wayne – de zoon van Batman – alleen in Wayne Manor tijdens kerstavond. Hij transformeert tot Little Batman en beschermt het huis én de stad tegen slechteriken tijdens de feestdagen.

5. The Holdovers – bioscoop

The Holdovers is verreweg de best beoordeelde kerstfilm van dit jaar: op Rotten Tomatoes heeft de film een score van maar liefst 96% van critici. De film draait om een norse geschiedenisdocent op een kostschool die op de leerlingen moet letten die tijdens de feestdagen niet naar huis kunnen.

The Holdovers draait alleen in de bioscoop.

6. Silent Night – bioscoop

Een combinatie van Taken, John Wick en een kerstfilm: ook wij zaten er niet op te wachten, maar nu het er is, willen we het zien. In Silent Night is een vader uit op wraak tijdens kerstavond, nadat zijn zoon om is gekomen door een schietgevecht waar hij niks mee te maken had. Oftewel: keiharde actie.

Silent Night draait alleen in de bioscoop.

Nog meer nieuwe kerstfilms

Wil je nog meer nieuwe kerstfilms? Werp eens een blik op onze overzichten van vorig jaar, met films als Spirited, Falling for Christmas en de Guardians of the Galaxy Holiday Special: