Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo bedien je de Mac met een PlayStation-controller

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Mac bedienen met controller


Lees verder na de advertentie

Het op afstand bedienen van je Mac kan handig zijn – bijvoorbeeld als je hem hebt aangesloten op de televisie. Dat was al mogelijk met een iPhone-app, maar vanaf vandaag kun je ook je PlayStation- of Xbox-controller gebruiken als afstandsbediening voor je Mac.

DualShock als afstandsbediening voor Mac

Vandaag is de Mac App Store een toffe app rijker: Controlly. Die is ontworpen om van een gamecontroller een afstandsbediening te maken voor de Mac. Wij testten het met de Dualshock 4-controller en het besturen werkt opvallend intuïtief en soepel.

Na het installeren van de app en het koppelen van de controller, is de Mac al meteen te besturen met de Dualshock. De muiscursor bedien je met de linkerjoystick, scrollen doe je met de rechter, klikken is kruisje en voor een secondaire klik duw je op rondje.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook de overige knoppen staan voor een functie en je bepaalt zelf waar iedere knop voor staat. Hierbij heb je de keuze uit meerdere opties, waaronder het openen van Launchpad, Mission Control, de app-kiezer, het tonen van je bureaublad en meer.

Hoe Mac bedienen met een controller?

Wil je je Mac bedienen met je PlayStation- of Xbox-controller? In de onderstaande stappen leggen we uit hoe het werkt.

1. App Store

Open de App Store en download de gratis app Controlly. Na het downloaden laat de app weten toestemming nodig te hebben om je Mac te besturen. Kies voor ‘Get started’ om naar de toegankelijkheidsinstellingen te gaan.

2. Toegankelijkheidsinstellingen

Een venster in systeemvoorkeuren verschijnt. Klik op het hangslot op Controlly om de instellingen te kunnen aanpassen. Plaats een vinkje voor de ‘Controlly’ en de app heeft je toestemming om de Mac te besturen.

3. Koppel je gamecontroller

Koppel je controller met je Mac, als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Hiervoor schakel je eerste de koppelmodus van de controller in. Op de Dualshock 4 doe je dat door de PS-toets en de Share-toets tegelijk in te drukken. Open daarna ‘Systeemvoorkeuren>Bluetooth’ en klik naast je controller op ‘Verbind’.

4. Bedien je Mac met de controller

Je Mac is nu op afstand te bedienen met je gamecontroller. Open de Controlly-app om te zien waar welke knop voor staat, of ken zelf een bepaalde functie toe aan een knop. De app is zeven dagen gratis te gebruiken. Daarna betaal je eenmalig € 4,49 om voor altijd toegang te krijgen.