Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

iTip: Je Mac op afstand bedienen met je iPhone

Afbeelding van iTip: Je Mac op afstand bedienen met je iPhone
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts ‚ā¨5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je¬†gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Soms wil je je Mac op afstand bedienen, bijvoorbeeld nadat je hem hebt aangesloten op je televisie. Met een goede Remote-app hoef je niet meer van de bank te springen; je Mac besturen doe je met je iPhone of iPad.

Mac op afstand bedienen

Er zijn verschillende Remote-apps waarmee je je Mac bedient met je iPhone. Eén van de beste vinden we BetterTouchTool. We leggen uit hoe je de app installeert en hoe het werkt.

1. Download de app

BetterTouchTool

Navigeer op je Mac naar Folivora. Klik op ‘Download trial’, open de app en kies ‘Move to applications folder’. Doorloop de stappen en klik op ‘Open System Preferences’.

2. Toestemming

BetterTouchTool

Een venster van Systeemvoorkeuren verschijnt. Ontgrendel het hangslot linksonder en zet een vinkje voor de app BetterTouchTool. Hiermee geef je de app toestemming om je Mac te besturen.

3. Op je iPhone

Pak nu je iPhone erbij en download de BTT Remote Control in de App Store. De eerste 45 dagen gebruik je de app gratis, daarna betaal je eenmalig € 4,49 om de app te kunnen blijven gebruiken.

4. Verbinden

BetterTouchTool

Zorg dat je iPhone en Mac op hetzelfde wifi-netwerk zitten en tik bij het openen van de iOS-app op je Mac. Op de Mac verschijnt een pop-up waarmee je je iPhone toestemming geeft om verbinding te maken. Klik op ‘Yes’.

5. Mac bedienen iPhone

BetterTouchTool

Nu kun je je Mac op afstand bedienen! De iPhone-app heeft drie vensters, veeg naar links of rechts om tussen ze te wisselen. In het midden vind je het hoofdscherm; hier staan de actieve apps en eventuele snelkoppelingen (zie stap 9).

6. Hoofdvenster

BetterTouchTool

Je kunt de app bijvoorbeeld naar voren brengen, verbergen of geforceerd afsluiten. Bij ‘Running apps’ open je snel een andere actieve app van je Mac. Via ‘File Browser’ open je bestanden die in Finder staan.

7. Trackpad

BetterTouchTool

Veeg het scherm naar links en je tovert je iPhone om in een trackpad. Dit werkt zoals je gewend bent: tik een enkele keer om te klikken en scrol door met twee vingers over het scherm te vegen.

8. Toetsenbord

BetterTouchTool

Moet je een keer je Netflix-wachtwoord invoeren? Geen probleem. Veeg naar het meest linker venster om het toetsenbord tevoorschijn te halen. Ook vind je hier allerlei functietoetsen, zoals de mediaknoppen.

9. Snelkoppelingen

BetterTouchTool

Sommige apps gebruik je vaak; daar wil je snel naartoe kunnen. Maak voor deze apps een snelkoppeling aan. Open de Mac-app van BetterTouchTool, klik linksonder op het plusje en voeg de app toe. Onder ‘Remote Action Name’ voer je een naam in en de snelkoppeling verschijnt op het hoofdscherm van je iOS-app.

Deze workshop komt uit iCreate 106. In een feature leggen we uitgebreid uit hoe je je Mac gebruikt als een Apple TV: