Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Maak al je Apple Music-tracks offline beschikbaar

Auteur: Terry Stooker
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het thema van deze iCreate zomerweek is muziek & audio. Apple Music geeft ons te allen tijde toegang tot een enorme muziekbibliotheek waarin je naar hartenlust kunt luisteren naar je favoriete muziek en speuren naar nieuwe hits. Zo op vakantie als je niet met een wifi-netwerk verbonden bent, snoept streamen wel flink van je databundel. Muziek offline opslaan biedt uitkomst. Een los liedje of een heel album is geen probleem voor de Muziek-app. Een optie om alle nummers in je bibliotheek in één keer te downloaden ontbreekt echter. Met behulp van iTunes krijg je dit toch voor elkaar. Hoe? Volg onderstaande stappen.

1. iCloud-muziekbibliotheek

Apple Music offline

Activeer iCloud-muziekbibliotheek op beide apparaten. Deze optie vind je in iTunes via ‘iTunes>Voorkeuren’ op het tabblad Algemeen. In iOS ga je naar ‘Instellingen>Muziek’ en zet je de betreffende schakelaar op groen.

2. Slimme afspeellijst

Apple Music offline


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Ga in de menubalk naar ‘Archief> Nieuwe slimme afspeellijst’. We gaan een afspeellijst maken waarin alle muziek automatisch opgenomen en up-to-date gehouden wordt.

3. Vul criteria in

Apple Music offline

De regel ‘Artiest’ ‘bevat’ pas je aan naar ‘Tijd’ ‘is groter dan’. De tijdsduur laat je op 00:00 staan. Elk nummer valt onder deze criteria – precies wat we willen. Zorg ook dat ‘Werk direct bij’ aangevinkt is.

4. Alle muziek

Apple Music offline

Klik op ‘OK’ en je wordt naar je verse afspeellijst geleid. Wijzig de naam van de afspeellijst naar Alle muziek. Dit is niet alleen een treffende naam, maar maakt de afspeellijst ook makkelijk vindbaar.

5. Open de Muziek-app

Apple Music offline

Met iCloud-muziekbibliotheek ingeschakeld verschijnt de afspeellijst vrijwel direct op je iPhone of iPad. Ga in de Muziek-app naar ‘Bibliotheek>Afspeellijsten’ en voilà, daar is die.

6. Download starten

Apple Music offline

Het moeilijkste gedeelte is achter de rug, het langste komt nu. Tik op de afspeellijst en vervolgens op het wolkje met het pijltje. Alle nummers in de afspeellijst worden gedownload. Dit kan even duren. Zorg wel dat hiervoor geen mobiele data wordt gebruikt. Zet dit uit in ‘Instellingen>Muziek>Mobiele data’, via het schuifje achter Downloads.

7. Uit de wolken

Apple Music offline

Zodra er een vinkje met ‘gedownload’ bij de afspeellijst staat, zijn alle liedjes offline beschikbaar. Het fijne is dat Muziek automatisch voor de download kiest, in plaats van een liedje onnodig te streamen.

8. Automatische downloads

Apple Music offline

Om ervoor te zorgen dat nieuwe muziek die je via Apple Music toevoegt automatisch offline beschikbaar komt, ga je naar ‘Instellingen>Muziek’. Zet het schuifje achter Automatische downloads op groen.

9. Optimaliseer opslag

Apple Music offline

Ben je bang dat de opslagruimte van je iPhone overvol raakt? Dan kun je bij ‘ Instellingen> Muziek>Optimaliseer opslag’ een limiet instellen voor offline muziek. Alleen je favoriete nummers – die je het meest luistert – worden dan gedownload.

Deze workshop komt uit iCreate.