Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Aan de slag met iOS 14.7: check de luchtkwaliteit in Weer

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Luchtkwaliteit iPhone


Lees verder na de advertentie

Maandagavond is iOS 14.7 uitgekomen. Een kleine maar fijne nieuwe functie is een aanpassing in de app Weer: die app toont voortaan de luchtkwaliteit. De functie is beschikbaar in Nederland maar helaas nog niet in België.

iOS 14.7: luchtkwaliteit checken in Weer

Luchtkwaliteit weer

In diverse buitenlanden was het veel eerder al mogelijk om de luchtkwaliteit te raadplegen in Apple’s Weer-app, en nu is dat ook in Nederland het geval. De functie duikt ook op in andere apps en is dan herkenbaar aan de afkorting LKI (luchtkwaliteitsindex).

In de app Weer vind je de actuele luchtkwaliteit door een stukje naar beneden te vegen. Je ziet dan een gekleurde balk met daarbij een cijfer ter indicatie. Hoe roder de kleur, hoe slechter het gesteld is met de luchtkwaliteit. Tik je op de tekst onder de gekleurde balk, dan krijg je meer informatie via BreezoMeter – de dienst die de gegevens aanlevert.

Ook te zien in Kaarten


kooptip

Luchtkwaliteit van Kaarten

De luchtkwaliteit is ook te zien in Apple’s navigatie-app Kaarten. Rechtsonder op de kaart zie je een icoontje dat kort en bondig de huidige weersomstandigheden aangeeft, waaronder ook de LKI. Houd dit icoon vast voor uitgebreidere informatie. Die verschijnt dan in een pop-up.

Nog uitgebreider te zien in iOS 15

In iOS 14.7 is in de Weer-app dus voor het eerst de Nederlandse luchtkwaliteit te zien. In iOS 15 dat dit najaar verschijnt, krijgt Weer een heel ander ontwerp. De luchtkwaliteit wordt daarbij weergegeven in duidelijke plattegronden. Meer over de vernieuwde Weer-app lees je in ons artikel Weer-app iOS 15 maakt Buienradar en Buienalarm overbodig.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!