Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Live Photos bewerken op de Mac: zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Met je iPhone kun je Live Photos maken: er wordt een heel kort filmpje gemaakt rondom het moment van afdrukken. Op je iPhone kun je van deze bewegende foto’s grappige gifjes maken. En je kunt een van de andere shots kiezen als hoofdfoto. Op de Mac is het ook mogelijk om deze bewerkingen toe te passen. De functies zijn wat lastig te vinden. Wij laten je zien hoe het werkt.

1. Al je Live Photos bij elkaar

Live Photos bewerken Mac

Eerst gaan we op de Mac op zoek naar je Live Photos. Open de app Foto’s. Alle Live Photos die je gemaakt hebt staan in de zijbalk links, onder het kopje Albums. Klik op Live Photos om ze allemaal te zien.

2. Bewerken

Bewegende foto Mac bewerken


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ga op zoek naar de foto die je wilt bewerken en dubbelklik erop voor een grotere weergave. Zet je muis linksboven op ‘Live’ en de foto komt tot leven. Klik nu rechtsboven op ‘Bewerk’.

3. Andere hoofdfoto

Andere hoofdfoto

Is het moment voor- of na het afdrukken eigenlijk het best geslaagd? Kies dan een andere hoofdfoto – dat is de foto die je in je bibliotheek terugziet. Verschuif het witte kader in de strip onder de foto en klik op ‘Maak hoofdfoto’.

4. Voeg een effect toe

Live photos effecten

Via de knop rechtsonder de foto kun je een gifje maken: een bewegend plaatje dat keer op keer herhaald wordt. Met ‘Herhaal’ wordt dezelfde video steeds herhaalt op dezelfde manier. Met ‘Stuiter’ wordt de video eerst vooruit, en dan achteruit afgespeeld. ‘Lange belichting’ maakt van je bewegende foto juist een stilstaand plaatje – probeer maar eens uit met een waterval of de koplampen van een auto.

Meer handige tips voor je Mac? Lees onze special!