Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit is dé truc voor spectaculaire waterval-foto’s

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
waterval lange belichting

Watervallen vragen erom om op de foto te worden gezet, want bijna stuk voor stuk zijn ze fotogeniek. Op een foto lijken ze echter bijna altijd minder imposant dan in het echt. De waterval is bevroren in tijd, er lijkt geen beweging in te zitten – tenzij je deze truc toepast.

Lees verder na de advertentie

Stap 1: Live Photo waterval

Op de iPhones van de laatste jaren kun je zogeheten Live Photos maken. De paar seconden rondom het afdrukken worden opgenomen. Zo krijg je korte filmpjes die later je herinneringen nog beter tot leven te wekken. Om een waterval spectaculair op de foto te zetten, maak je om te beginnen een Live Photo. Zorg ervoor dat tijdens het maken van de foto het tweede icoontje bovenaan geel is door erop te tikken.

Stap 2: Lange belichting-effect

Live Photo waterval

kooptip

Om de waterval op de Live Photo tot leven te wekken, doe je het volgende:

  • Open de foto van de waterval.
  • Veeg naar boven over de foto.
  • Kies bij de effecten uit ‘Lange belichting’.

Je iPhone combineert nu alle beelden uit het filmpje tot een stilstaande foto: het water oogt wat zachter en is met nevelen omhuld – alsof het beweegt. Vroeger had je voor zo’n foto-effect een serieuze camera nodig. Probeer het effect ook eens uit op foto’s met andere kolkende waterpartijen, of bijvoorbeeld met vuurwerkfoto’s. Ook daarmee creëer je spectaculaire effecten.

Op zoek naar meer zomerse fotografie-tips voor je iPhone? Houd de iCreate Zomerweken in de gaten!