Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

5x grappige kerstberichten sturen met je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Kerstkaart digitaal maken iPhone


Lees verder na de advertentie

Stuur jij nog kerstkaartjes? Of heb je totaal geen idee meer hoe duur een postzegel op dit moment is? De kans is groot dat je kerstwensen anno 2018 een digitale aangelegenheid zijn. Dit zijn vijf manieren om een leuke kerstwens te versturen met je iPhone – en allemaal nog gratis ook.

1. Met een feestelijk effect in Berichten

Kerstkaart digitaal maken iPhone

Het is misschien wel het best bewaarde geheim van de app Berichten: je kunt je tekstjes versturen met een schermvullend effect. Er zijn er verschillende, maar het feestelijke effect past het best bij kerst. Zo voeg je het toe:

  • Typ een bericht en houd de verzendknop iets langer of harder ingedrukt.
  • Tik bovenaan in het scherm op het tabblad ‘Scherm’.
  • Veeg van rechts naar links over het scherm totdat het feestelijke effect verschijnt.
  • Tik op de verzendknop.

2. Elf yourself

Elf yourself


kooptip

Dit is inmiddels een klassieker! Met deze app verander je jezelf en je gezinsleden in een stel hysterisch dansende kerstelfjes. Maak een portretfoto of upload er één: de app plakt deze op het lijf van een kerstelf. Zo dans je de sterren van de hemel. Elf yourself is gratis te downloaden in de App Store.

3. Een bewegend kerstplaatje in WhatsApp

WhatsApp Kerstgroet iPhone

In WhatsApp zit een gigantische collectie met gifjes verstopt. Voor iedere gelegenheid is er wel wat te vinden, zeker ook voor de kerst. Zo werkt het:

  • Open in WhatsApp een gesprek met iemand die je een kerstwens wilt sturen.
  • Tik op het plusje linksonder en daarna op Foto- en videobibliotheek.
  • Tik linksonder op het loepje met GIF erachter en zoek een kerstige afbeelding.

4. Verstuur kerststickers in WhatsApp

Kerststickers WhatsApp

Om nog maar even bij ’s werelds populairste chat-app te blijven: sinds dit najaar kun je in WhatsApp stickers gebruiken om je chats mee te versieren. Deze week kwam daar het sticker-pakket Merry and Bright bij en daarvan raak je direct in feeststemming. Je downloadt dit stickerpakket via het sticker-icoontje in het chatvenster – die met het omgevouwen hoekje.

5. Een memoji met een kerstmuts

memoji kerstmuts

Heb je een iPhone X, XR of XS Max? Of misschien de allernieuwste iPad Pro? Dan kun je een memoji maken. Dat is een 3D-emoji die sprekend op jou lijkt en je gezichtsuitdrukking en je stem tot in detail nabootst. Grote kans dat je op dag één dat de nieuwe iPhone in je bezit was al een memoji hebt gemaakt, nu is het de hoogste tijd om een kerstmuts op zijn haar hoofd te zetten. Hoe je dat doet, lees je in ons artikel Maak je eigen kerst-memoji.