Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Screenshot maken door te tikken op de achterkant van je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Screenshot tikken achterkant iPhone

Om met je iPhone een screenshot te maken, moet je gewoonlijk een bepaalde combinatie van toetsen indrukken. Bij de nieuwere iPhones gebruik je de zijknop en de knop voor volume omhoog, bij oudere iPhones de vergrendel- en thuiskop. Maar wist je dat er op de achterkant van je iPhone een ‘geheime’ knop zit waarmee je een screenshot kunt maken door erop te tikken? Die activeer je als volgt.

Lees verder na de advertentie

Screenshot door tikken op achterkant iPhone

Sinds de release van iOS 14 in 2020 heeft de iPhone een geheime functie gekregen: Tik op achterkant. Daarmee kun je met een dubbele of driedubbele tik op de achterzijde van je telefoon een actie uitvoeren, zoals dus een screenshot maken. Maar het is ook mogelijk om zo het bedieningspaneel te openen, Siri te activeren en meer.

Houd er wel rekening mee dat je ten minste een iPhone 8 nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld ook op de achterkant van een iPhone X, iPhone 12 of iPhone 13 tikken om een screenshot te maken. Al moet je soms bij wat stevigere hoesjes wat harder tikken.

kooptip

Tik op achterkant activeren

Screenshot tikken achterkant iPhone

Ben je al fanatiek op de achterkant van je iPhone aan het tikken om een screenshot te maken? Dat heeft nog weinig nut. Je moet de Tik op achterkant-functie namelijk eerst activeren en instellen:

  • Open de app ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Toegankelijkheid’.
  • Kies ‘Aanraken’.
  • Tik helemaal onderaan op ‘Tik op achterkant’
  • Tik op ‘Dubbel tikken’ of ‘Driemaal tikken’.
  • Tik onder ‘Systeem’ op ‘Schermafbeelding’.

Als je nu twee of drie keer achter elkaar (afhankelijk van je keuze) op de achterkant van je iPhone tikt, maakt deze direct een screenshot. Heb je het een paar keer geprobeerd, maar is het toch niet naar wens? Lees dan onze uitgebreide handleiding over hoe je op de reguliere manier een screenshot kunt maken met je iPhone en iPad.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!