Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Gebruik de Notities-app op je iPhone als een volwaardig scanner

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Notities scanner


Lees verder na de advertentie

Wil je met je iPhone scannen? Dat kan met de Notities-app van Apple; die werkt tegenwoordig ook als scanner. Dankzij de goede camera’s die tegenwoordig op iPhones en iPads zitten, heb je voor het scannen die lompe all-in-one op je bureau niet meer nodig. In deze workshops leggen we uit hoe je op je iPhone kunt scannen met Notities in iOS 11.

Scannen met iPhone iOS 11

De snelste manier om scans te maken en overzichtelijk te bewaren zit gewoon ingebakken in iOS. In 8 stappen leer je hoe je optimaal gebruikmaakt van de handige scan-functie in Notities.

1. Scannen

Notities scanner

Tik in een notitie op het plusje onderin of boven het toetsenbord en kies ‘Scan documenten’. De camera wordt geopend. Zorg dat de bron volledig in beeld is, maar maak je niet druk om de kijkhoek.

2. Auto-herkenning


kooptip

Scannen met iPhone iOS 11

Meestal herkent het gele kader je document direct. Dan hoef je helemaal niets te doen en wordt de scan automatisch gemaakt. Linksonder verschijnt de voorvertoning: kies ‘Bewaar’.

3. Zelf kaderen

Notities scanner

Doet het kader niet wat je wilt, druk dan op de opnameknop. In het volgende venster kun je het document afbakenen door de bolletjes te verslepen. Kies ‘Behoud scan>Bewaar’ als je klaar bent.

4. Naam en bewerken

Notities scanner

Tik op de scan om hem aan te passen. Tik op de naam bovenin om die te veranderen, bewerk de scan via de knoppen onderin of tik op de Deel-knop en kies ‘Annoteer’ om op de scan te tekenen.

5. Alle scans

Notities scanner

Nu heb je één scan in één notitie. Tik linksboven op ‘iCloud’ en dan linksonder op de vier vierkantjes. In dit bijlage-overzicht zie je het kopje ‘Scans’. Veeg erover of kies ‘Toon alle’ voor meer.

6. Notities-map

Notities scanner

Voor meer orde verzamel je de scan-notities in een map. Ga terug naar de notitieslijst, tik op de pijl linksboven, kies ‘Nieuwe map’ en noem hem ‘Scans’. Open deze en maak dan een nieuwe scan-notitie.

7. Notities-map

Notities scanner

Al een hoop scan-notities gemaakt? Ga terug naar ‘Alle iCloud’ en kies ‘Wijzig’ rechtsboven. Selecteer de notities in kwestie en zet ze via ‘Verplaats alle’ linksonder in de map.

8. iCloud Drive

Notities scannerWil je de scans liever in een (Finder-)map bewaren? Open de scan (zie stap 5), tik op de Deel-knop en kies ‘Bewaar in Bestanden’. Zoek de iCloud Drive-map (of Dropbox) en bewaar de scan daar.