Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van


Lees verder na de advertentie

Op je iPhone kun je je favoriete contactpersonen een eigen geluid geven. Zo hoor je al aan de ringtone wie er belt.

ringtone contacten iPhone

Ringtone iPhone instellen

Om iemand een persoonlijke ringtone te geven, ga je naar de app Contacten. Open de contactpersoon in kwestie en tik rechtsboven op ‘Wijzig’. Achter Beltoon staat waarschijnlijk ‘Standaard’; tik hierop en kies een beltoon. Met een tik op ‘Gereed’ wordt het geluid aan de persoon gekoppeld. Vanaf nu hoor je al door wie je wordt gebeld voordat je je telefoon überhaupt hebt gevonden.

Bij het koppelen van een iPhone ringtone kun je kiezen voor een exemplaar uit Apple’s collectie, maar er is ook een mogelijkheid om een zelfgemaakte beltoon te gebruiken. In onze nieuwste uitgave, iCreate 97, leggen we je op pagina 36 uit hoe je je favoriete liedje promoveert tot ringtone. Op pagina 66 leer je hoe je een eigen gemaakte ringtone creëert met de gratis-app GarageBand.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Ander trilpatroon

Ook kun je je favoriete contacten een ander trilpatroon geven. Zo weet je ook door wie je gebeld wordt als je je iPhone op stil hebt gezet. Ook hiervoor ga je naar de app Contacten, open je de contactpersoon in kwestie en tik je rechtsboven op ‘Wijzig’. Tik op ‘Beltoon’ en kies ‘Trillen’. Kies hier een standaardtrilling, of maak een eigen trilling aan.