Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Netflix beschermen met een pincode

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Netflix pincode illustratie


Lees verder na de advertentie

Wie met meerdere mensen een Netflix-account deelt, heeft het vast al een keer meegemaakt. Ondanks dat je voor iedereen netjes een eigen profiel hebt aangemaakt, heeft iemand per abuis jouw profiel gebruikt om een serie te kijken. Niet erg, zou je denken, maar het verstoort de hele structuur van je Netflix. Ineens staat een obscure Japanse serie bovenaan op je profiel en je krijgt gekke aanbeveling. Dankzij een nieuwe functie kun je je profiel nu met een pincode beschermen.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Pincode voor Netflix instellen

Daarom heeft de videostreamingdienst – die op dit moment extra populair is – onder het mom van ouderlijk toezicht een nieuwe functie aan zijn dienst toegevoegd. Profielen zijn voortaan te beschermen met een viercijferig pincode. Bij het standaard-abonnement van Netflix krijg je twee profielen, met premium zijn dat er zelfs vier. Alleen met het basic-abonnement heb je maar een profiel. Met de nieuwe pincode kun je die profielen dus beschermen als je je Netflix-account deelt.


kooptip

Netflix pincode

Zo bescherm je je Netflix-profiel

Op dit moment kun je zo’n pincode alleen via de web-versie van Netflix toevoegen. Dat werkt als volgt.

  1. Ga in Safari naar www.netflix.com en log in met je account. Klik daarna rechtsboven op het pijltje en kies ‘Account’.
  2. Scrol naar ‘Profiel en ouderlijk toezicht’ en vouw je profiel uit. Klik op ‘Profielvergrendeling’.
  3. Nu moet je nogmaals het wachtwoord van je Netflix-account invoeren.
  4. Vink op de volgende pagina het item onder ‘Profielvergrendeling’ aan en kies een pincode.
  5. Scrol daarna helemaal naar beneden en kies ‘Toepassen’. Voortaan heb je de gekozen pincode nodig om je profiel te ontgrendelen.

Meer mogelijkheden

Zoals gezegd vindt Netflix dat deze functie vooral handig is voor ouderlijk toezicht. Dat klopt natuurlijk, maar wij waarderen ze ook enorm als beveiliging tegen mensen die per ongeluk het verkeerde profiel kiezen.