Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Netflix Party: samen netflixen op afstand

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Netflix party


Lees verder na de advertentie

Een filmavond samen met vrienden of even een bioscoopje pakken: het zit er de komende tijd niet meer in. Wil je toch samen met anderen naar een film of serie kijken? Dat kan gelukkig ook op afstand, met Netflix Party. Je hoeft er je bank niet voor af.

Netflix Party

Netflix Party installeren

Netflix Party is een web-app waarmee je samen met je vrienden online Netflix kunt kijken. Ondertussen kun je meedoen aan een groepschat. De app bestaat al een tijdje, maar heeft de laatste maand een enorme vlucht genomen: er zijn al ruim een half miljoen gebruikers. Je hebt er een MacBook Air, MacBook Pro of laptop met de browser Google Chrome voor nodig (heb je die nog niet, dan kun je hem gratis downloaden). Daarna werkt het als volgt:

  • Ga in Chrome naar de website van Netflix Party.
  • Open rechtsboven op ‘Install Netflix Party’ en vervolgens op ‘Add to Chrome’.

Naast je adresbalk verschijnt nu een grijs icoon met de letters NP naast de adresbalk. Dat betekent dat de extensie geïnstalleerd is.

Nu naar Netflix

  • Ga naar Netflix en log zo nodig in.
  • Speel je iets af? Dan wordt het NP-icoon rood. Klik erop.
  • Als je ‘Only I have control’ aanvinkt, ben jij de baas over de afstandsbediening.
  • Klik op ‘Start the Party’.
  • Kopieer de url en stuur hem naar de mensen met wie je samen wilt kijken. Zij moeten de extensie ook geïnstalleerd hebben. Als ze op de link klikken, belanden ze direct op de juiste Netflix-pagina.


kooptip

Rechts in het scherm verschijnt een zwarte balk, dat is de chatroom. Zo kun je met een groep mensen al dan niet cynisch commentaar leveren op wat er op het scherm gebeurt. Veel kijkplezier met zijn allen.