Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Kleurenblind? Gebruik de nieuwe kleurfilters in iOS 10

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Kleurenblind iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple heeft sinds kort een gedeelte van de website ingericht speciaal voor mensen met een beperking. Op deze website worden zo’n beetje alle toegankelijkheidsfuncties van de Mac, iPad, iPhone, Apple Watch en Apple TV in de schijnwerpers gezet. ‘Wij geloven dat technologie voor iedereen toegankelijk moet zijn’, aldus Apple. Nu hoef je bij beperkingen niet direct te denken aan allerlei zware handicaps. Nieuw in iOS 10 is bijvoorbeeld een kleurenfilter voor kleurenblinden.

Filters voor kleurenblinden instellen

De nieuwe functie vind je in de app Instellingen, via ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave>Kleurfilters’. Zet de schakelaar achter kleurfilters op groen … Pardon, zet de schakelaar naar rechts en je krijgt de keuze uit diverse filters. Zo zie je filters voor rood/groen-, groen/rood- en blauw/geel-kleurenblindheid. Met de schuif eronder kun je de intensiteit ervan bepalen.

Kleurenblind iPhone

Ook kun je kiezen om alles weer te geven in grijstinten, of om een bepaalde kleurentint over het scherm te leggen. Dit laatste doet een beetje denken aan de gelige gloed die je ziet als je Night Shift inschakelt, maar je kunt kiezen uit alle mogelijke kleuren. Voor mensen zonder kleurenblindheid ziet het scherm van de iPhone of iPad er nu op zijn zachtst gezegd vreemd uit. Maar ben je kleurenblind, dan zie je een stuk duidelijker wat er op je telefoon of tablet gebeurt.

Meer weten over iOS 10?


kooptip

In het Grote iPad & iPhone boek vind je tips en workshops over alles wat met iOS 10 te maken heeft. Deze special ligt nu in de winkels en is te koop via onze webshop.

Het grote iPad & iPhone boek: iOS 10-editie