Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Je favoriete website vastzetten in Safari (Pinned Sites)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
standaard zoekmachine Safari veranderen


Lees verder na de advertentie

Afgelopen woensdag is het nieuwe besturingssysteem OS X El Capitan uitgekomen en dankzij die update heeft je Mac nu heel veel leuke nieuwe functies. Een van de functies waar wij op de redactie al volop gebruik van maken, zijn de Pinned Sites in Safari. Je hebt vast een aantal sites die je eigenlijk altijd open hebt staan. In de nieuwe en verbeterde versie van Safari kun je je favoriete websites vastzetten. Ze staan dan altijd open en je klikt ze niet meer de hele tijd weg. Wij laten je zien hoe het werkt!

1. Open je favoriete website

Stap 1: Sites vastmaken in Safari

Open Safari en ga naar je favoriete website, het kan haast niet anders of dat is icreatemagazine.nl. Tik boven in de menubalk op ‘Venster’ en kies daar vervolgens voor ‘Maak tabblad vast’.

2. Je favoriete website als icoon in Safari

Stap 2: Sites vastmaken in Safari


kooptip

Het tabblad verschuift nu naar links, het is zichtbaar als een klein icoontje. Klik hierop, en je favoriete website verschijnt meteen in beeld. Het icoon zal blijven staan, ook als je Safari afsluit en daarna weer opnieuw opstart. Zo heb je je de sites waar je niet zonder kunt altijd binnen handbereik en klik je ze niet om de haverklap weer weg.

3. Meer websites vastmaken

Stap 3: Sites vastmaken in Safari

Met iCreatemagazine.nl heb je natuurlijk de meest onmisbare site al vastgemaakt. Maar we kunnen ons voorstellen dat er nog wat andere sites zijn die je een beetje belangrijk vindt, bijvoorbeeld webmail, Facebook en Twitter. Je kunt die op dezelfde manier toevoegen. Maar er zijn ook andere manieren om ze toe te voegen aan je pinned sites:

  • Ctrl-klik op het tabblad met je favoriete site en kies voor ‘Maak tabblad vast’.
  • Pak het tabblad vast en sleep het naar links, naar de andere Pinned Sites. Laat het daar weer los.

4. Website weer losmaken

Stap 4: Sites vastmaken in Safari

Je voorkeuren veranderen in de loop der tijd natuurlijk en het kan zomaar zijn dat je een van de vastgemaakte websites niet meer interessant vindt. De eenvoudigste manier om de website weer te verwijderen uit je Pinned Sites? Ga met de cursor naar het icoon linksboven in Safari, Ctrl-klik erop en kies ‘Maak tabblad los’.