Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Maak een prachtige iPhone-timelapse van de vallende sneeuw

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone timelapse sneeuw


Lees verder na de advertentie

De sneeuwval bedekt delen van Nederland in een witte deken. Een prachtig gezicht, dus grissen we onze iPhone uit onze zak om het moment vast te leggen. Maar leuker dan een foto is een timelapse video van de vallende sneeuw.

iPhone timelapse sneeuw

Met de Camera-app van je iPhone kun je fantastische timelapsevideo’s maken. Die schiet twee frames per seconde, waarna ze verwerkt worden in een video van dertig beelden per seconde. Dit levert een vermakelijke video op waarbij de straten binnen een mum van tijd bedekt zijn in het wit. Zo ga je te werk:

1. Maak je iPhone startklaar

Wanneer de eerste sneeuwvlokjes vallen, plaats je je iPhone op een interessante plek. Het leukste resultaat geeft het als je met je iPhone vanuit een hooggelegen locatie filmt – bijvoorbeeld op zolder. Leg je toestel horizontaal voor het raam en gebruik boeken, bekers, etuis en alles wat je hebt om je iPhone in een goede positie te brengen. Een statief is nog beter!


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

[product joby-griptight-gorillapod-stand open]

2. Film

Open de Camera-app en veeg een paar keer naar rechts om de cameramodus in te stellen op de functie Timelapse. Tik op de rode opnameknop en zorg dat je iPhone niet beweegt. Dit levert het mooiste resultaat op. Je iPhone maakt nu twee beelden per seconde.

3. Bekijk het resultaat

Als alles is omgetoverd in een witte wereld, tik je opnieuw op de rode knop om je Timelapse-video te stoppen. Het resultaat kun je nu bekijken in Filmrol; ze worden vijftien keer versneld afgespeeld.

Timelapse bewerken

Begon je iets te vroeg met filmen, of ging je juist te lang door? Open de video in de Foto’s-app en tik rechtsboven op ‘Wijzig’. Leg je vinger onderin op de linker- of rechterpijl en maak een sleepbeweging om de video in te korten. Tik hierna op ‘Gereed’. Via het Deel-icoon kun je je video meteen delen via WhatsApp, of publiceren op Facebook of Instagram.