Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Vergrendel een iPhone-app en voorkom dat mensen spieken

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone app vergrendelen

Als je je iPhone uitleent, is het fijn om zeker te weten dat iemand niet stiekem in je WhatsApp-berichten spiekt, of geniepig gluurt naar je gevoelige kiekjes in de Foto’s-app. In dat geval is het slim om de iPhone app te vergrendelen..

Lees verder na de advertentie

iPhone app vergrendelen

Het komt ongetwijfeld wel eens voor dat je je iPhone of iPad even uit handen geeft. Bijvoorbeeld wanneer je je vakantiefoto’s deelt, of je een geinig YouTube-filmpje laat zien. Of juist op een feestje, zodat je vrienden ook af en toe via Spotify hun favoriete liedjes kunnen streamen. Maar helaas is niet iedereen even goed op zijn of haar blauwe ogen te vertrouwen …

Gelukkig is er een oplossing: begeleide toegang. Met deze functie kun je razendsnel een iPhone app vergrendelen. De gebruiker heeft dan alleen toegang tot de openstaande app. Deze vergrendelingsfunctie stel je in vier stappen in:

  1. Open de Instellingen-app, tik op ‘Toegankelijkheid’ en scrol helemaal naar beneden. Tik op ‘Begeleide toegang’ en zet de schakelaar achter deze functie op groen.
  2. Tik op ‘Toegangscode-instellingen’. Zet de schakelaar achter Face ID of Touch ID op groen. Stel ook een toegangscode in.
  3. Open een app die je wilt vergrendelen en tik drie keer snel achter elkaar op de zijknop rechts. Heb je een iPhone met Touch ID? Druk dan drie keer snel achter elkaar op de thuisknop.
  4. Tik op “start’. Eventueel zie je eerst een venster opduiken. Kies hier voor ‘Begeleide toegang’.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Begeleide toegang is nu ingeschakeld. Wanneer de gebruiker de app wil verlaten, is de ingestelde toegangscode, Touch ID, of Face ID vereist om de functie te deactiveren. Wil je begeleide toegang stoppen? Druk dan twee keer op de zijknop rechts of op de thuisknop om dat met Touch ID of Face ID te doen. Met drie keer drukken voer je een toegangscode in.

Tijdens begeleide toegang komen geen meldingen binnen. Ook de privégevoelige WhatsAppjes van je lief blijven dus veilig.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Ouderlijk toezicht

De functie is ook een uitkomst voor iPhone of iPad-gebruikers met kinderen. Zo weet je zeker dat je zoon of dochter die leuke game-app speelt en niet per ongeluk allerlei berichten verstuurt, of bestanden verwijdert.