Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iTip: Handbagage afmetingen – zo check je ze met je iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
handbagage


Lees verder na de advertentie

Je handbagage moet vaak voldoen aan voorwaarden om zonder extra kosten mee te mogen in het vliegtuig. Het mag bijvoorbeeld maximaal 55 x 40 x 20 cm groot zijn, maar of jouw tas of koffer daaraan voldoet? Met de iOS-app Meten (voor de iPhone 6s of nieuwer) check je alvast thuis de handbagage afmetingen. Houd er wel rekening mee dat het om geschatte lengtes gaat en de metingen niet honderd procent nauwkeurig zijn.

handbagage afmetingen meten iPhone

1. Meten met je iPhone

Open de iOS-app Meten en zwaai een beetje met je iPhone, want de app moet waarschijnlijk nog gekalibreerd worden. Zorg dat je de bagage zo recht mogelijk voor je hebt.

2. Van punt naar punt

Richt de witte cirkel op de bovenkant van je tas of koffer. Duw op de plus-knop, ga naar de onderkant en tik weer op de plus-knop om een eindpunt toe te voegen.

3. Handbagage afmetingen


kooptip

Je ziet meteen wat de geschatte lengte is. Met een tik op het prullenbak-icoon doe je een nieuwe meting. Voeg weer punten toe zodat je ook de breedte en diepte in kaart hebt gebracht.

Ben je op zoek naar meer zomertips voor je iPhone? Lees meer over de iCreate zomerweken! Deze week heel veel tips in het thema ‘Reizen’.