Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Een afzender blokkeren in Mail op de Mac

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Mail logo Mac


Lees verder na de advertentie

Blijf je maar een stroom aan e-mails ontvangen van een bedrijf, ondanks dat je je al talloze keren hebt uitgeschreven? Dan kun je de afzender blokkeren in Mail, zodat de hinderlijke mails direct naar de prullenmand gaan.

Mail logo Mac

Afzender blokkeren Mail

Bij ongewenste mails is het handig om ze meteen via Cmd+Shift+J naar de map ‘Ongewenste inhoud’ te verplaatsen. Zo leert Mail dat je niet op deze reclame zit te wachten. Maar soms blijven mails van bepaalde bedrijven binnensijpelen – bijvoorbeeld omdat ze verschillende mailadressen gebruiken.

Afzender blokkeren Mail


kooptip

In dit geval maak je er korte metten mee door een regel aan te maken. Dat doe je zo:

  • Klik in het menu op ‘Mail en kies ‘Voorkeuren>Regels>Voeg regel toe’.
  • Bij ‘Beschrijving’ geef je de regel een naam. Daaronder verander je de velden zodat je de volgende regel krijgt: ‘Als voldaan is aan een of meer van de volgende voorwaarden: van bevat [bedrijfsnaam], worden de volgende taken uitgevoerd: verplaats bericht naar postbus Prullenmand’.
  • Klik op ‘OK’ en alle e-mails van afzenders waarin de bedrijfsnaam voorkomt, worden geblokkeerd.

Als de bedrijfsnaam niet voorkomt in het e-mailadres, dan kun je ‘Van’ ook veranderen naar ‘Onderwerp’ of ‘Inhoud bericht’ om de mails te lijf te gaan.

Maak je later opnieuw zo’n regel aan voor een bedrijf? Maak hem dan niet opnieuw, maar dupliceer de regel. Dat doe je bij ‘Voorkeuren>Regels>Voeg regel toe’. Selecteer de regel en kies ‘Dupliceer’.