Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Deze slimme Mail-functie kende je nog niet (video)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Handige mailfunctie


Lees verder na de advertentie

Het komt je vast bekend voor: je hebt een lange conversatie op Mail en de lap tekst wordt groter en groter. Nu kun je handmatig – en met wat gedoe – het antwoordbericht inkorten, maar er is ook een veel eenvoudigere optie. In onderstaande video leggen we de handige mailfunctie voor iOS uit.

Het inkorten op een antwoordbericht komt ook van pas als je een lange mail ontvangt, maar je op slechts een klein deel wil reageren. Dit maakt het voor de ontvanger meteen duidelijk waar je op doelt.

Handige mailfunctie

Zoals in de video te zien is, selecteer je eerst een gedeelte van de mail waar je op wil reageren. Daarna druk je onderin op het Antwoord-icoontje, waar je ‘Antwoord’ kiest. In het antwoordbericht staat dan vervolgens enkel de tekst die jij zojuist selecteerde.

Werkt ook op macOS


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De functie werkt ook in de mail-app van macOS. Selecteer daar het stuk tekst waar je op wil reageren en klik in het menuscherm op de pijl die naar links wijst, het antwoord-icoontje. Je zult zien dat het antwoordbericht nu alleen nog het geselecteerde stuk tekst bevat. Handig toch?