Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Vind onveilige wachtwoorden met Beveiligingsadvies op je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Beveiligingsadvies iPhone


Lees verder na de advertentie

Voor bijna elke app, website of dienst heb je vandaag de dag een wachtwoord nodig. Maar zijn ze wel veilig genoeg om je persoonlijke gegevens te beschermen? Je weet maar nooit, soms zijn ze gemakkelijk te raden. Of nog erger: misschien is er een in de verkeerde handen gevallen na een datalek. Met Beveiligingsadvies voor je iPhone controleer je hoe veilig je wachtwoorden zijn.

Beveiligingsadvies iPhone

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Beveiligingsadvies iPhone

Hoe meer accounts je hebt, hoe meer wachtwoorden je moet verzinnen. Maar wellicht is een van je wachtwoorden niet zo veilig als je denkt. In dat geval is de kans groter dat je gegevens in de verkeerde handen vallen. Geen paniek: je iPhone geeft je Beveiligingsadvies, zodat je onveilige wachtwoorden snel in het vizier hebt.


kooptip

Je vindt het advies als volgt:

  • Ga naar ‘Instellingen’.
  • Tik op ‘Wachtwoorden’.
  • Ontgrendel je toestel.
  • Tik op ‘Beveiligingsadvies’.

Er verschijnt nu een overzicht van alle onveilige wachtwoorden die je hebt opgeslagen. Degene met het hoogste risico staan bovenaan, inclusief een reden waarom ze onveilig zijn. Dit kan van alles zijn: er is er een betrokken bij een datalek, een wachtwoord is gemakkelijk te raden, je hebt hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts gebruikt, of iets anders.

Zie je Beveiligingsadvies nergens staan? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Ze zijn sterk genoeg en niet zichtbaar voor anderen. Ten minste, in hoeverre je iPhone dit kan zien. Maar je hebt het in ieder geval even gecontroleerd.

Wachtwoord wijzigen

Beveiligingsadvies iPhone

Stel, het blijkt dat een van je wachtwoorden onveilig is. Hoe nu verder? Het wachtwoord wijzigen, natuurlijk. Dat doe je via hetzelfde menu:

  • Tik op een website met een onveilig wachtwoord.
  • Tik op ‘Wijzig wachtwoord op website’. Je wordt nu in Safari doorgestuurd naar de betreffende website.
  • Zoek hier naar het inlogmenu en doorloop de stappen om je wachtwoord te wijzigen.

Hoe ingewikkelder je wachtwoord, hoe moeilijker het voor een ander wordt om hem te raden. Gebruik dus genoeg cijfers, kleine en hoofdletters en leestekens. En vergeet niet om voor elk account een ander wachtwoord te gebruiken. Mocht er toch een lekken, dan heeft diegene in ieder geval niet in een klap toegang tot al je accounts. Nu weer rustig ademen!