Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Apple TV screensaver activeren met 1 druk op de knop (vooruit, 3)

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De screensavers van de Apple TV zijn op zichzelf al bijna reden genoeg om het apparaat te kopen. De prachtige luchtbeelden van mooie plekken ter wereld, onderwatershots van een kwallenparadijs of NASA-video’s vanuit de ruimte … je wordt er net zo rustig van als van Bob Ross die een dennenboom uit zijn kwast tovert. Maar druk per ongeluk op de afstandsbediening en het saaie thuisscherm kijkt je weer aan. Gelukkig kun je zelf heel gemakkelijk de Apple TV screensaver activeren.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple TV screensaver activeren

De afstandsbediening van de Apple TV Remote heeft maar zes knopjes, maar die zijn multifunctioneel. Om de Apple TV screensaver te activeren, moet je de menu-knop hebben. Druk deze drie keer snel achter elkaar in en de screensaver schiet tevoorschijn. Drie klikken en je bent (of wordt) weer zen.

Schermbeveiliging instellen


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Denk je nu: screensaver? Luchtbeelden? Waar heb je het over? Dan moet je de screensaver misschien nog even instellen. Ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Schermbeveiliging’ en geef bij ‘Type’ aan dat je Apple’s beelden ‘In vogelvlucht’ wilt hebben. Bij de andere opties kies je nog hoe vaak je nieuwe beelden wilt downloaden en na hoeveel tijd de schermbeveiliging automatisch wordt opgestart. 

Locatie screensaver Apple TV

Ben je geobsedeerd aan het kijken naar die luchtbeelden en vraag je je af waar ter wereld je je bevindt? Tik dan op het Touch-oppervlak, boven aan de Siri Remote. Onder in beeld verschijnt de locatie. Veeg naar links of rechts over dit touchscreen om naar een andere locatie te vliegen.

Op de Mac

Wist je dat je de toffe screensavers ook op je Mac kunt installeren? Lees daarover onze tip De nieuwe Apple TV screensavers instellen op je Mac.