Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Snel wisselen van account op de Mac

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
snel account wisselen Mac


Lees verder na de advertentie

Als je je Mac met meerdere gezinsleden deelt, dan is het handig om snel van gebruikersaccount te kunnen wisselen. In macOS Big Sur is er een nieuwe manier waarmee je dat snel doet.

Snelle gebruikersoverschakeling macOS

Wanneer je van gebruikersaccount wil switchen, log je misschien eerst uit op een account en daarna in met jouw account. Dat kan sneller met de functie ‘Snelle gebruikersoverschakeling’.

De optie is al jaren aanwezig in macOS, maar voorheen benaderde je het alleen door je gebruikersaccount in het menu te zetten. Met Big Sur is er ook een andere manier. De optie is namelijk toe te voegen aan het Bedieningspaneel.


kooptip

Om de knop toe te voegen, moet je nog wel eerst een regelaar toevoegen aan het Bedieningspaneel. Dat doe je zo:

  • Open Systeemvoorkeuren.
  • Klik op ‘Dock en menubalk’.
  • Scrol in het paneel links naar beneden en kies ‘Snelle gebruikersoverschakeling’.
  • Activeer de optie ‘Toon in bedieningspaneel’.

Snel wisselen van account op Mac

Om snel te wisselen van account op de Mac, open je het Bedieningspaneel door in het menu om de twee schuifjes te klikken. Vervolgens klik je op de onderste knop met het accounts-icoontje en selecteer je het account dat je wilt gebruiken.

Je kunt ook beide opties aanvinken om de knop toe te voegen aan zowel het Bedieningspaneel, als het menu. In het menu verschijnt dan ook de naam van je gebruikersaccount.