Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo verander je de helderheid van je iPhone-zaklamp

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone zaklamp helderheid

Vind je de zaklamp van je iPhone te fel? Er is een manier om de helderheid van je iPhone-zaklamp aan te passen. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

iPhone als zaklamp

De zaklamp van je iPhone is eigenlijk gewoon de flitser van de camera die constant aan blijft. De meest snelle manier om hem te activeren is door vanuit het Toegangsscherm langer op het zaklamp-icoon te tikken.

Wat veel mensen niet weten (tenzij je deze iPhone zaklamp-trucjes al kende), is dat je de helderheid van de zaklamp kunt aanpassen. Dit is bijvoorbeeld handig als je je iPhone tijdelijk wilt gebruiken als nachtlampje. Of als je ’s nachts iets wilt lezen zonder iemand te storen, zodat je net genoeg licht hebt om te lezen, maar niet zoveel dat dit anderen wakker maakt. Er zijn twee manieren om de helderheid van de zaklamp te regelen: via het Bedieningspaneel, of de Opdrachten-app. Beide manieren leggen we in dit artikel stap voor stap uit.

Helderheid iPhone zaklamp aanpassen

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het aanpassen van de helderheid van de iPhone-zaklamp regel je het snelst in het Bedieningspaneel. Staat daar nog geen zaklamp-knop? Doe dan het volgende op de zaklamp-regelaar toe te voegen:

  1. Open de Instellingen-app en tik op ‘Bedieningspaneel’.
  2. Tik op de groene knop naast ‘Zaklamp’.

Vervolgens doe je het volgende om de iPhone-zaklamp te activeren, waarbij je de helderheid instelt:

  1. Veeg vanuit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden om het Bedieningspaneel te openen. Heb je een iPhone met Touch ID, dan veeg je vanaf de onderkant van het scherm naar boven om hetzelfde te doen.
  2. Houd de zaklamp-knop voor een langere tijd ingerukt. Er verschijnt een regelaar waarmee je de helderheid aanpast.
  3. Veeg naar boven of naar beneden om de helderheid te verhogen of te verlagen. Je kunt kiezen uit vier niveaus: laag, gemiddeld, hoog en maximaal.

Wil je meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nóg minder fel via Opdrachten

iPhone zaklamp via opdrachten

De zachtste stand is nog steeds niet erg subtiel. Gelukkig is er een verborgen functie waarmee je helderheid van de iPhone-zaklamp aanzienlijk zachter zet. Dat kan via de Opdrachten-app, een app van Apple die standaard op de iPhone staat:

  1. Open de Opdrachten-app en tik rechtsboven op de plus-knop.
  2. Kies ‘Voeg taak toe’ en voer in de zoekbalk ‘zaklamp’ in.
  3. Selecteer ‘Stel zaklamp in’ .
  4. Tik op de ‘>’ naast ‘Zet zaklamp aan’ en zet de helderheid op het laagste niveau.
  5. Tik rechtsboven op ‘Gereed’.

Tik je in de Opdrachten-app op ‘Stel zaklamp in’, dan gaat de zaklamp zeer zachtjes aan – veel subtieler dan wanneer je dat bij het Bedieningspaneel zou doen.

Je kunt de opdracht ook toevoegen aan het beginscherm; zo staat hij tussen je apps en kun je er nog sneller bij. Tik hiervoor in de Opdrachten-app op de drie puntjes bij je gemaakte opdracht ‘Stel zaklamp in’. Tik op de Deel-knop onderin (het vierkantje met pijl) en kies ‘Zet op beginscherm’.