Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Houd je iPhone warm tijdens de wintersport

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
iPhone koud warm wintersport tips


Lees verder na de advertentie

Je iPhone heeft het niet zo op koud weer. Nou hoeven we daar hier voorlopig nog niet bang voor te zijn, maar als je op wintersport bent of gaat is het wel iets om rekening mee te houden. Bij winterse temperaturen gaat de batterij namelijk sneller leeg en kan je toestel zelfs spontaan uitvallen. Met deze tips zorg je dat je iPhone het koude winterweer trotseert.

1. Berg je iPhone warm op

iPhone koud warm wintersport tip1

Je iPhone kan niet zo goed tegen extreme temperaturen; bescherm hem dus zo goed mogelijk tegen de kou. Het beste kun je je iPhone zo dicht mogelijk tegen je lichaam bewaren. Stop hem dus niet in een sportarmband of broekzak, maar kies voor de binnenzak van je (ski-)jas.

2. Gebruik hem zo min mogelijk

Natuurlijk wil je af en toe een kiekje maken van de zonovergoten sneeuwlandschappen, coole moves en het feit dat je buiten aan je bord pasta zit, maar je maakt je iPhone niet blij met lange fotosessies. Volgens Apple moet je je iPhone gebruiken bij temperaturen tussen de 0 en 35°C. Houd je telefoon dus zoveel mogelijk in je binnenzak en bedien hem eventueel handsfree.

3. Geef je iPhone een jas


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iPhone X leren folio hoesje

Met een hoesje bescherm je je iPhone niet alleen voor al die val- en glijpartijen, het isoleert je iPhone ook voor de kou. Er bestaan zelfs speciale hoesjes die de warmte vasthouden.

 

4. Zet mobiele data uit

mobiele data uitzetten

De apps die je gebruikt om je prestaties in de sneeuw te meten, gebruiken het gps-signaal. Je hebt dus geen internetverbinding nodig om die apps te gebruiken. Omdat je iPhone voortdurend zoekt naar het beste bereik, wat in de bergen flink zoeken is, en dit ten koste gaat van van de batterij, kun je de mobiele data het beste uitschakelen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen>Mobiel netwerk’ en zet de schakelaar achter ‘Mobiele data’ op grijs.

5. Gebruik een powerbank

[product belkin-valet-charger-power-pack open]

Zeker als de batterij van je iPhone al wat ouder is, is het een goed idee om een powerbank mee te nemen. Zo weet je zeker dat je je wintersport met een volle batterij doorkomt. Dat batterij van een powerbank heeft echter ook moeite met de lage temperaturen, dus berg deze ook warm op.

Bonus-tip: Laat je iPhone “thuis”

iPhone wintersport

Ben je in het bezit van een Apple Watch Series 3 of 4? Dan kun je je iPhone lekker bij het haardvuur – niet te dichtbij! – in je wintersportverblijf achterlaten. Je Apple Watch weet namelijk werkelijk alles van je ski- en snowboardactiviteiten. Zeker met drie van onze favoriete wintersport apps voor de Apple Watch.

Dit artikel is een onderdeel van de wintersport-feature uit iCreate 104. Bestel de uitgave in de webshop en haal alles uit je wintersportvakantie met je iPhone en Apple Watch: