Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit zijn de 3 beste wintersport-apps voor je Apple Watch

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Wintersport apps Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Met welke snelheid raasde je de piste af? Hoeveel kilometers heb je afgelegd? En waar ben je precies geweest? Met de Apple Watch Series 3 of 4 weet je werkelijk alles van je ski- en snowboardactiviteiten, terwijl je je iPhone achterlaat in je chalet. Dit zijn onze drie favoriete wintersport apps voor de Apple Watch.

Wintersport apps Apple Watch

De Apple Watch Series 3 en Apple Watch Series 4 zijn uitgerust met een barometrische hoogtemeter. Hierdoor meet het slimme horloge nauwkeurig je gemiddelde en topsnelheid, het aantal gedaalde meters, de totaal bestede tijd en de hoeveelheid verbrande calorieën. Om deze statistieken te zien, moet je een app hebben die werkt met deze meetgegevens. Daarvan zijn de volgende drie apps het meest interessant.

1. Slopes

Slopes

Slopes zou zomaar door Apple kunnen zijn ontworpen: visueel strak en volop gebruikmakend van de hard- en software van de Apple Watch. Door aan de digitale kroon te draaien switch je tussen de verschillende weergaven, die een grafiek tonen van de topsnelheid, verticaal en horizontaal afgelegde afstand en de verstreken tijd. De app gaat automatisch in de pauzestand als je even stilstaat om uit te rusten, of aansluit in de lange rij voor de lift. Je hoeft dus niet steeds op het scherm te tikken – wat natuurlijk al een onmogelijk opgave is met die handschoenen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dat maakt het extra prettig dat de app Siri ondersteunt. Zonder koude vingers te krijgen roep jij ‘Hé Siri, start Slopes’ voordat je aan je eerste afdaling begint. Na het harde werken word je beloond, want Slopes werkt samen met de Activiteiten-app om je hartslag te meten en je calorieën- en workoutringen te vullen.

2. Snoww

snoww

Met snoww volg je niet alleen je eigen ski-prestaties, maar ook die van je vrienden. In real-time zie je waar ze mee bezig zijn en je kunt de actuele locatie zien – handig als je ze uit het oog bent verloren. Intussen houdt de app ook je eigen prestaties bij, met statistieken zoals de totale afstand, maximale snelheid, aantal runs en gemaakte uren. Na je work-out vind je scores op de iPhone-app terug in allerlei klassementen. Hier kun je je prestaties vergelijken met die van vrienden, of met andere lokale gebruikers van de app. En er zijn virtuele trofeeën te verdienen! Een app die bij de competitieve skiër of snowboarder niet mag ontbreken.

3. Ski Tracks

Ski Tracks

De iOS-app van Ski Tracks behoort al jaren tot de populairste wintersport-apps voor de iPhone. Nu is er ook een goede watchOS-versie, waar je vijf work-outs in de sneeuw kunt doen: skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen en fietsen. Allemaal meten ze de snelheid, hartslag en afgelegde afstand. En allemaal houden ze je verbruikte calorieën bij. Voor deze app is wel de betaalde versie nodig, die € 1,09 kost.

Dit artikel is een onderdeel van de wintersport-feature uit iCreate 104. Bestel de uitgave in de webshop en haal alles uit je wintersportvakantie met je iPhone en Apple Watch: