Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Geen monitor in huis? Zet je iPad in als extern beeldscherm

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Werk je thuis en moet je het doen zonder een extern beeldscherm? Dat is balen, want extra schermruimte maakt je een stuk productiever. Gelukkig kan je iPad je uit de brand helpen, dankzij een nieuwe functie van macOS Catalina: SideCar. Daarmee promoveer je je iPad tot een extern beeldscherm.

iPad als extern beeldscherm

Belangrijk om te weten is dat Sidecar alleen werkt met de nieuwste Macs en iPads. Je Mac moet zijn geïntroduceerd in 2016 of later en je iPad moet overweg kunnen met iPadOS 13. Heb je een oudere Mac of iPad? Lees dan onder het kopje ‘Luna Display’ onder dit artikel hoe je de iPad op een andere manier gebruikt als een tweede scherm voor de Mac.

Heb je de juiste Mac en iPad op je bureau liggen? Ga dan snel aan de slag met de volgende stappen om je Mac extra schermruimte te geven:

1. Naar je instellingen

iPad als extern beeldscherm


kooptip

Zorg dat zowel je Mac als iPad zijn ingelogd met hetzelfde Apple ID. Verzeker ook dat bluetooth en wifi op beide apparaten zijn ingeschakeld, want anders werkt het draadloos verbinden niet.

2. Verbinden

iPad als extern beeldscherm

Klik in de menubalk van je Mac op het blauwe vierkant en selecteer de naam van je iPad om Sidecar te activeren. Binnen luttele seconden flitst het Mac-bureaublad op je iPad.

3. Vensters slepen

iPad als extern beeldscherm

Je kunt nu vensters van de Mac verslepen naar de iPad. Bij ‘Systeemvoorkeuren>Beeldschermen>Rangschikken’ sleep je de iPad naar de gewenste positie.

4. Of verplaatsen

iPad als extern beeldscherm

Het werkt ook handig om vensters te verplaatsen. Klik langer op het groene bolletje en kies ‘Verplaats naar iPad’. Het programma verschijnt dan schermvullend op de iPad.

Meer van dit soort workshops? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Luna Display

Werkt Sidecar niet op je Mac en/of iPad? Dan is er nog een alternatief: Luna Display. Hierbij heb je een Mac of iPad uit 2011 nodig. Helaas moet je wel een dongel van $ 49,99 aanschaffen. Toch geïnteresseerd? In een artikel over Luna Display leggen we uit hoe je je iPad met de dongel omtovert tot een tweede scherm voor de Mac.