Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Hoogtemeter Apple Watch: zo meet je hoe hoog (of laag) je zit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch hoogtemeter


Lees verder na de advertentie

Wist je dat de Apple Watch een ingebouwde hoogtemeter heeft? De naam zegt het al, maar hij geeft precies aan op welke hoogte jij je momenteel bevindt. Ontdek hier waar je hem vindt en hoe je hem gebruikt.

Apple Watch hoogtemeter

Hoogtemeter Apple Watch

De hoogtemeter van de Apple Watch geeft nauwkeurig aan hoe hoog je op ieder moment zit. Nou heb je daar op een doorsnee dag niet zoveel aan, maar tijdens een wandeling door de bergen of een bezoekje aan een wolkenkrabber is het altijd leuk om even te kijken. Al komt hij voornamelijk in het buitenland van pas. Het hoogteniveau wordt namelijk gemeten vanaf de zeespiegel, en gezien Nederland daar deels onder ligt, worden hier niet snel interessante waardes gemeten.


kooptip

Om de hoogtemeter te gebruiken, moet je echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo werkt de functie alleen op een Apple Watch SE, Apple Watch Ultra of Apple Watch Series 5 of nieuwer. De Ultra heeft nog wel een extraatje, namelijk een exclusieve wijzerplaat genaamd ‘Wegwijzer’. Daarmee kun je als hardloper, wandelaar of zwemmer allerlei relevante gegevens aflezen, waaronder je huidige hoogte.

De hoogtemeter is onderdeel van de Kompas-app op de bovenstaande Apple Watch-modellen. Maar daarin zit hij enigszins verstopt, dus leggen we zo stapsgewijs uit waar je de hoogtemeter precies vindt. Overigens kun je de meter ook als complicatie op je wijzerplaat zetten, zodat je het hoogteniveau altijd in de gaten kunt houden. Ook dat leggen we uit!

Hoogtemeter gebruiken

Hoogtemeter Apple Watch

Benieuwd hoe de Apple Watch hoogtemeter werkt? Er zijn twee manieren om je huidige hoogte af te lezen. Doorloop daarvoor de volgende stappen:

  • Druk op de Digital Crown (de ronde knop aan de zijkant van je Apple Watch) om alle apps weer te geven.
  • Open de Kompas-app, oftewel het witte icoontje met de windroos.
  • Optie 1: Tik linksboven op het icoontje met de drie streepjes en puntjes. Onder het kopje ‘Hoogte’ wordt nu duidelijk aangegeven op welke hoogte jij je momenteel bevindt.
  • Optie 2: Draai aan de Digital Crown, totdat je een oranje cirkel met in het midden een kleine stip ziet. In de binnenste, oranje rand van de cirkel staat nu linksboven hoe hoog je zit.

Lees ook: iPhone als waterpas

Hoogtemeter complicatie

Hoogtemeter Apple Watch

Er is ook een manier om de hoogte continu in de gaten te houden. Er is namelijk een handige always-on hoogtemeter die je als complicatie kunt toevoegen aan je favoriete wijzerplaat. Zo zie je voortaan met een enkele polsbeweging wat je hoogtegegevens zijn. Wel heb je hiervoor een Apple Watch Ultra, Apple Watch SE of Apple Watch Series 6 of nieuwer nodig. De Series 5 valt in dit geval dus af.

Om de complicatie toe te voegen, doorloop je de volgende stappen:

  • Leg je vinger op je huidige wijzerplaat en houd hem vast.
  • Tik op ‘Wijzig’.
  • Swipe naar ‘Complicaties’.
  • Tik op de plek waar je de hoogte-complicatie wilt plaatsen.
  • Draai aan de Digital Crown tot je bij het kopje ‘Kompas’ bent.
  • Kies ‘Hoogte’.

Lees ook: Apple Watch Baandetectie

Meer tips

Wil je meer uit je iPhone, Apple Watch en andere Apple-apparaten halen en vaker zulke tips ontvangen? En wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!