Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Google Maps: zo gebruik je de routeplanner voor de fiets

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Google Maps routeplanner fiets

Besloten om een eindje te fietsen? En heb je een specifieke bestemming in gedachte? Dan moet je maar net weten hoe je van A naar B komt. Als je een routeplanner voor op de fiets nodig hebt, kun je onder andere Google Maps raadplegen. Ook handig als je eens de toeristische route wilt nemen.

Lees verder na de advertentie

Google Maps: routeplanner fiets

Google Maps gebruik je natuurlijk al langer als routeplanner, maar wist je dat de navigatie-app een speciale weergave heeft voor de fiets? Daarmee worden alle mogelijke fietsroutes richting je bestemming weergegeven. Deze krijgen dan donkergroene lijnen, zodat je in een oogopslag ziet hoe je het beste kunt fietsen en welke alternatieve routes je kunt nemen.

Deze routeplanner is vooral handig in een stad met veel zijweggetjes of als je ergens heen moet waarvoor je de route niet goed kent. Maar ook als je bijvoorbeeld een wegversperring tegenkomt, nog even langs een bepaalde winkel wilt of simpelweg een leukere route wilt fietsen. Wil je puur de snelste route aanhouden? Volg dan gewoon de vetgedrukte blauwe lijn.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Routeplanner voor fiets met Google Maps

Google Maps routeplanner fiets

Om de routeplanner voor je fiets te gebruiken, moet je Google Maps eerst wat instructies gegeven. En je moet maar net weten wat je daarvoor moet doen. Voer de volgende stappen uit om de Google Maps routeplanner voor je fiets te gebruiken:

  • Open de app en plan een route. Laatstgenoemde werkt precies zoals je altijd al doet.
  • Tik in de menubalk bovenin op het icoontje met de fietser.
  • Tik rechtsboven op het icoontje met het vierkantje.
  • Kies onder ‘Kaartgegevens’ voor ‘Fietsen’.
  • Tik op het kruisje om dit menu te sluiten.

De groene lijnen voor de fietsroutes verschijnen meteen op de kaart, dus spring maar op je fiets! Maar onthoud wel: in Nederland mag je een smartphone niet vasthouden tijdens het fietsen. Wil je even gauw op Google Maps spieken, dan moet je dus echt even afstappen. Al is het handiger om een iPhone-houder voor je stuur te kopen, zodat je de fietsroutes constant in de gaten kunt houden.

Meer trucjes voor navigeren

Als je Google Maps gebruikt, wil je vast weten hoe je daar alles uithaalt. In dat geval staan er nog veel meer Google Maps-gerelateerde artikelen voor je klaar. Weet jij bijvoorbeeld al hoe je met Google Maps zoomt als je niet twee handen kunt gebruiken? Of hoe je snel kunt navigeren naar werk?

Ben je ook geïnteresseerd in het laatste Apple-nieuws en wil je alles uit je apparaten halen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!