Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Foto’s WhatsApp dubbel in filmrol: zo kom je ervanaf

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
WhatsApp logo

Heb je de laatste dagen de app Foto’s geopend, en ontdekt dat je filmrol overspoeld wordt door dubbele foto’s en video’s? Om er meteen bij te denken: die heb ik toevallig allemaal ontvangen via WhatsApp! Je bent niet de enige!

Lees verder na de advertentie

Meer van dit soort tips voor je iPhone lezen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Foto’s WhatsApp dubbel in filmrol

De afgelopen week wordt er online volop geklaagd over foto’s die dubbel 👯worden opgeslagen in Foto’s. Eigenlijk worden ze dan driedubbel opgeslagen, want in WhatsApp zelf staan ze ook nog ruimte te vreten. Daar gaat je kostbare iPhone-opslag. Jij kunt er niks aan doen, de verzender kan er ook niks aan doen. Aanvankelijk werd er gedacht dat het aan Apple lag, want het probleem ontstond rondom de release van iOS 17.4 vorige week.

kooptip

Hoe los je het op?

Het probleem lijkt toch meer bij WhatsApp zelf te liggen en inmiddels is er een update verschenen, versie 24.5.75. Ben je zat van de wildgroei aan foto’s, dan moet je deze update installeren:

  • Zoek WhatsApp Messenger op in de App Store.
  • Tik op ‘Werk bij’
  • Sluit WhatsApp even helemaal af en start hem weer op.

In de meeste gevallen is hiermee het probleem met dubbele foto’s in je filmrol verholpen. Soms werkt het om mysterieuze redenen niet, maar met de volgende tips stel je alsnog paal en perk aan de duplicaten.

WhatsApp foto’s niet opslaan

Nog een WhatsApp-tip voor je: je kunt er (tijdelijk) voor zorgen dat WhatsApp helemaal geen foto’s meer neerzet in je filmrol. Waardevolle foto’s moet je dan even handmatig opslaan.

  • Open WhatsApp en tik op Instellingen.
  • Tik op ‘Chats’
  • Zet de schakelaar achter ‘Voeg toe aan filmrol’ uit.

Sowieso is dit een fijne optie. Want wil je überhaupt dat alle foto’s die je via WhatsApp ontvangt, worden opgeslagen? Er zit vaak enorm veel rotzooi tussen en misschien houd je het liever zelf in de hand.

Hoe ruim je de duplicaten op?

Dubbele onderdelen

Zit je nu met een stevige dosis dubbele foto’s in je fotobibliotheek? Je iPhone kan dubbele foto’s gelukkig heel gemakkelijk detecteren en opruimen.

  • Open ‘Foto’s’ op je iPhone.
  • Tik op ‘Albums’.
  • Scrol naar beneden en tik bij het kopje ‘Andere’ op ‘Dubbele onderdelen’. Alle afbeeldingen die dubbel in de galerij zitten, staan nu naast elkaar. Van hieruit kun je ze eenvoudig opruimen.

Vond je dit een handige tip? Lees er meer via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!