Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

3 NS-app tips om drukke treinen tijdens Koningsdag te overleven

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Drukke treinen NS


Lees verder na de advertentie

Koningsdag is er berucht om: drukke treinen. Maar in de NS-app zitten wat trucjes die je kunnen helpen om de drukte te omzeilen: dit zijn ze!

Drukke treinen NS

Drukke treinen

Hutje mutje in de trein: niemand vind het leuk, maar op sommige dagen is het nauwelijks te ontwijken. Met name op feestdagen gaat het los, en ook op Koningsdag zit je waarschijnlijk weer als een sardientje in de coupé als je met de trein naar een festival of vrijmarkt reist. Maar met deze 3 tips voor de NS-app (op iPhone en Android) kun je de drukte iets beter overleven!

1. Wacht op de juiste plek

Drukke treinen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dit is een heuze lifehack: bij het plannen van je reis in de NS-app kun je precies zien waar je het beste kunt wachten op het perron. Zo doe je dat:

  1. Vul je info in in de Reisplanner, tik op ‘Plan je reis’, en selecteer de gewenste rit.
  2. Tussen je vertrekpunt en de bestemming zie je de trein staan (bijvoorbeeld ‘NS Intercity richting Schiphol Airport’). Tik hierop, en je ziet de hoeveelheid treindelen. In ons voorbeeld is dit 4.
  3. Zoek nu langs het spoor naar blauwe ruitvormige bordjes met een wit getal erop. Het bord met hetzelfde getal als het aantal treindelen is het punt waar de voorkant van de trein zal stoppen.
  4. Wacht bij dit bord, en je staat bij aankomst van de trein direct voor een deur én bij een rustigere coupé.

2. Ontwijk de verkeerde klas

Koningsdag tips

Vaak wordt bij extreme drukte de eerste klas opengesteld, maar wanneer dit niet het geval is, is het vervelend als je met een tweede klas kaartje nét voor een deur van de eerste klas terechtkomt. Dit kun je voorkomen met hetzelfde menuutje uit tip 1: naast het aantal treindelen zie je namelijk ook de trein zelf, met dunne horizontale streepjes waar de eerste klas zich bevindt.

3. Weet waar je uit moet stappen

NS-app tips

Als het druk is in de trein en je een overstap moet halen, dan is het handig om te weten waar je uit moet stappen, zodat je daar alvast kan wachten. Na het selecteren van een rit in de NS-app tik je hiervoor bovenin op de ‘Meer’-knop. Je ziet nu aan welke zijde je moet uitstappen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!