Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone batterij besparen? Schakel de donkere modus in

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone batterij besparen


Lees verder na de advertentie

Als je lang op pad bent en vreest voor een lege iPhone-batterij, dan kun je verschillende dingen doen. Je activeert bijvoorbeeld de energiebesparingsmodus, zet de helderheid van het scherm lager en schakelt locatievoorzieningen uit. Maar er is ook een nieuwe en bijzonder goede manier om de batterijduur te verlengen: activeer de donkere modus!

iOS 13 donker modus

iPhone batterij besparen

De donkere modus is een nieuwe functie van iOS 13. Deze weergave is vooral ’s avonds fijn, omdat het minder felle licht toch een stuk prettiger is voor de ogen. Bovendien ziet het er een stuk chiquer uit. Maar er blijkt nog een ander groot voordeel te zijn, want je kunt iPhone batterij besparen. Dit geldt voor iPhones met een oled-scherm.

De iPhone X, iPhone XS (Max) en iPhone 11 Pro (Max) zijn de iPhones met een oled-display. Een groot voordeel van zo’n oled-scherm is dat de pixels individueel aan- en uitgezet kunnen worden. Wanneer het scherm zwarte kleuren moet weergeven, hoeven de pixels niets te doen: ze blijven inactief. En dat is gunstig voor de batterij.

Dit zou dus moeten betekenen dat je iPhone met een donkere modus langer mee kan. Maar kun je inderdaad met de donkere modus iPhone batterij besparen? In een experiment dat gedeeld werd op YouTube, nam PhoneBuff de proef op de som. Met behulp van een robotarm die een iPhone XS Max precies dezelfde handelingen laat uitvoeren, testten zij hoe lang de iPhone-batterij het uithoudt in de lichte en donkere weergave. Hierbij werden apps gebruikt (ook apps van derden) die zowel de lichte als donkere modus ondersteunen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://www.youtube.com/watch?v=qbxdHpD5jWw/

Enorm verschil

Het verschil blijkt enorm te zijn. Op het moment dat de iPhone XS Max met de lichte weergave door de batterij heen was, had hetzelfde toestel in de donkere weergave nog 30 procent accu over. Je kunt dus behoorlijk wat iPhone batterij besparen door de donkere modus te activeren. Dit doe je via ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid>Donker’.

Heb je een iPhone 11, iPhone XR of iPhone 8 of ouder? Dan heeft je iPhone een lcd-scherm en bespaar je met de donkere modus helaas (vrijwel) geen batterij. Lees deze 9 iPhone-batterij tips om te zien wat je wel kunt doen.

Bron: PhoneBuff