Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Disney+ kijken op tv? Zo doe je dat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Disney Plus

Natuurlijk kun je de Disney+-app op je iPhone of iPad bekijken of in de browser op je Mac kijken. Ook is er een Disney+ app voor Android. Maar het is fijner om de content op het grotere scherm van je televisie te kijken. Daarvoor zijn verschillende manieren. Dus sluit je gratis Disney+ proefperiode af en kruip op de bank met een bak popcorn!

Lees verder na de advertentie

Disney+ kijken via Apple TV

Grote kans dat je als Apple-gebruiker een Apple TV in huis hebt. Is dat inderdaad het geval? Dan kun je in de App Store direct de Disney+-app downloaden en direct bekijken via de tv waarop de Apple TV is aangesloten. Je hebt hier wel een nieuwere Apple TV nodig: het iets hogere model waarbij je toegang hebt tot de App Store. De oude Apple TV met vaste kanalen ondersteunt het niet.

Streamen via AirPlay

Heb je een Apple TV, dan kun je het beeld van bijvoorbeeld je iPhone ook naar de tv streamen via AirPlay – de app hoef je dan niet per se te downloaden. AirPlay wordt sinds kort ook ondersteund door een groot aantal nieuwere smart-televisies, dan heb je hiervoor niet eens een Apple TV meer nodig. Recent een nieuwe tv gekocht? Bekijk of die werkt met AirPlay. Daarna is het een kwestie van het doorlopen van de volgende stappen:

kooptip

  • Open Disney+ op je iPhone of iPad en kies iets leuks om naar te kijken.
  • Tik op het AirPlay-icoon bovenaan in het scherm (het driehoekje met de ringen).
  • Kies het apparaat waarop je wilt gaan kijken.
  • De beelden verschijnen nu op je televisie.

Via een (ingebouwde) Chromecast

De Chromecast wordt steeds populairder en er zijn ook steeds meer slimme televisies met een ingebouwde Chromecast. Heb je een Chromecast, dan werkt het als volgt:

  • Open Disney+ op je iPhone of iPad en zoek een film.
  • Tik op het AirPlay-icoon bovenaan in het scherm (het vierkantje met de boogjes).
  • Kies het apparaat waarop je wilt gaan kijken.
  • De beelden verschijnen nu op je televisie.

Via een game-console

Ben je een gamer? Disney+ is ook te downloaden voor verschillende game-consoles. Op dit moment kun je naar Disney+ kijken via PlayStation 4: daarvoor download je de app in de bijbehorende Stores. Disney belooft ook ondersteuning voor Xbox One, maar op dit moment is de app er nog niet direct vindbaar.

Via een kabeltje

Je kunt je iPhone, iPad of iPod touch ook bekabeld aansluiten op je televisie. HDMI is dan het toverwoord. Apple heeft hiervoor de Lightning-naar-digitale-AV-adapter (€ 55), die is geschikt voor de doorgifte van beeld én geluid. Daar heb je ook nog een losse hdmi-kabel bij nodig, grote kans dat je die nog eentje hebt liggen. Ook je Mac kun je via HDMI aansluiten op je televisie. Bedenk wel dat je voor de nieuwere Macs ook een adapter nodig hebt, zoals de USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter (€ 79).

Wat is Disney+?

Disney+ is de nieuwe streamingdienst van Disney, met allerlei Disney-films (wat dacht je van Frozen 2?), maar ook content van Pixar, Marvel, LucasFilm (van Star Wars) en National Geographic. Meer weten over de streamingdienst? Lees dan ook Alles wat je echt moet weten over Disney+.