Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zelf een bureaublad-achtergrond maken voor je Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Bureaublad maken voor je Mac


Lees verder na de advertentie

Apple’s wallpapers voor macOS zien er fantastisch uit, maar na verloop van tijd raak je er toch op uitgekeken. Tijd voor iets nieuws, iets anders! Met de gratis web-app Background Generator maak je unieke achtergronden die net zo chic zijn als de varianten van Apple.

Deze workshop stond in iets andere vorm in iCreate:

1. Bureaublad achtergrond maken Mac

Apple-achtige achtergronden zelf maken


kooptip

Ga naar www.bggenerator.com in Safari en je ziet meteen al een mooie wallpaper. Met de knop ‘Generate’ links, maak je een nieuwe. En met de Save-knoppen onderin kun je een geslaagde wallpaper opslaan.

2. Donkere modus

bureaublad achtergrond maken mac

Speel met de parameters links in het scherm voor een nieuwe wallpaper. Zet ‘Background’ bijvoorbeeld maar eens op zwart, voor een wallpaper in donkere modus. Klik op ‘Generate’ om het resultaat te zien.

3. Formaat

bureaublad achtergrond maken mac

Voor welk apparaat maak je een wallpaper? Klik op ‘Image Size’ en selecteer het schermformaat van je Mac. Via Custom kun je helemaal zelf het formaat invoeren. Klik op’Appeltje>Over deze Mac>Beeldschermen’ en je ziet precies het aantal pixels dat je moet invullen!

4. Toch iets anders

bureaublad achtergrond maken mac

Liever een andere vorm dan cirkels? Prima: kies in het paneel links een andere ‘shape’. En ook boven en onder de afbeelding vind je diverse voorinstellingen voor een compleet andere stijl.

5. Tekst toevoegen

bureaublad achtergrond maken mac

Tik in de zijbalk op ‘Add text’ en je krijgt een heleboel extra instellingen voor tekst. Bovenaan typ je de gewenste tekst, met het menu eronder bepaal je hoe die eruitziet. Speel met het lettertype en de kleuren.

6. Positie

bureaublad achtergrond maken mac

Je kunt de tekst op verschillende plekken in de wallpaper zetten. Daarbij ben je wel gebonden aan enkele vaste posities. Kies voor ‘Text Position’ bijvoorbeeld Bottom Left. Via ‘Add tekst’ voeg je de tekst toe.

7. Wallpaper Mac instellen

bureaublad achtergrond maken mac

Klik op ‘Save as …’ om je creatie te bewaren in je Downloads-map. Ga in Finder naar de map Downloads en ctrl-klik op het bestand. Klik dan op ‘Voorzieningen>Stel bureaublad achtergrond in’.